Cazin: Saobraćajna nesreća- zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 113,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. 

 

Javni red i mir je narušen dva puta:

 

- u 00:30 sati u mjestu Osredak zabilježena je prijetnja, omaložavanje, drsko ponašanje jednog lica prema drugom putem društvenih mreža

- u 01:30 sati u mjestu Šturlić također je zabilježeno drsko ponašanje i svađa jednog lica prema drugom

 

U Cazinu je zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda - u 19:50 sati na putu M-42 Donja Lučka dogodio se sudar 2m/v prilikom čega je zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

 

Vatrogasna služba nije imala intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 22.04.2022..godine planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina: Majetići u vremenu 08:30-16:00 sati.

 

STANJE NA CESTAMA 

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac- Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.