Cazin: Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja zatražilo je 52 pacijenta

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 111,00 cm

Policijska stanica Cazin imala je mirnu noć, bez intervencija.

 

Vatrogasna služba također nije imala intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 20.04.2022..godine planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina: Bajramovići, Donja Lučka, Gornja Lučka, Kajtezi, Krakača, Mahonjići, Rošići u vremenu 08:30- 16:00 sati, Majetići, Hadžići, Kovačevići, Nuhanovići od 08:00-16:00 sati, Ostrožac, Prošići od 08:00-13:00, Bajrići, Stijena, Zmajevac od 10:45 12:15 sati, zatim Donji Nuhići, Gornji Nuhići, Mehmedovići, Podgredina, Stijena, Vilenjača, Vilenjača-Mehulići, Vilenjača-Poljanari, Vrelo od 12:30-14:00 sati, Vrelo od 13:15-16:00 sati.

 

STANJE NA CESTAMA 

 

Zbog pogoršane vremenske situacije upozoravamo na pretežno mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima ima snijega na kolovozu. Na magistralnom putu Bugojno-Kupres zbog zaglavljenih teretnih vozila mogu saobraćati samo putnička vozila, jednom trakom. Na dionicama od Kupresa prema Livnu i Tomislavgradu, kao i na putevima Jablanica-Posušje (Blidinje) i Glamoč-Mliništa saobraća se otežano i usporeno zbog snijega na kolovozu.

.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška.