Britanka koja putuje svijetom oduševljena našom zemljom: Bosna je tako potcijenjena

d

 

Britanska influenserica Katie Scrollan, koja putuje svijetom i ima više od 500.000 pratitelja na Instagramu, posjetila je Bosnu i Hercegovinu. Snimila je video u kojem je navelda je oduševljena našom zemljom.

 

"Svi: Ideš u Bosnu na odmor? Kakvo čudno mjesto za posjetiti..." Pa ja se ne bih složila", napisala je uz kadrove snimljene u Sarajevu i Mostaru.

"Bosna je tako potcijenjena. Mostar je jedan od najljepših evropskih gradova koje sam istraživala i definitivno zaslužuje više zasluga. Ne smijem zaboraviti ni Sarajevo. Ove gradove odmah morate dodati na listu za posjetiti", napisala je.

Mnogi su u komentarima naveli kako se slažu s njenim mišljenjem.

"Ove godine sam posjetio 22 evropske zemlje. Bosna mi je u top tri. Nevjerovatna je!", "Hvala što promovišeš moju divnu zemlju", "Posjetila sam Bosnu tokom zime i uprkos tome me oduševila", neki su od komentara.

Agencija za statistiku BiH nedavno je u biltenu "Bosna i Hercegovina u brojevima 2023" objavila da je u našoj zemlji tokom prošle godine zabilježeno 1.755.000 turističkih dolazaka i 3.690.000 noćenja, što predstavlja rast u odnosu na 2022. godinu, kada je bilo 1.464.000 dolazaka (rast od 19,8 posto) i 3.194.000 noćenja (rast od 15,4 posto).