Bili na listi Interpola: Krajiškom narkobosu oduzeti Porsche i Audi vrijedni skoro 200.000 KM

n

 

Saznajemo da je vozilo pronađeno sakriveno u jednoj garaži u Bijeljini, a u BiH je prekjučer stiglo iz Crne Gore.

 

Pripadnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, zajedno sa Sudskom policijom FBiH, zaplijenili su jučer vozilo Audi 3 Sportback, koje je u vlasništvu 38-godišnjeg krajiškog narkobosa Dine Muzaferovića Cezara, kojeg Europol smatra „visokovrijednom metom“.

Bila potjera
Saznajemo da je vozilo pronađeno sakriveno u jednoj garaži u Bijeljini, a u BiH je prekjučer stiglo iz Crne Gore. Naime, zapljena je provedena prema rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, a vozilo je bilo i na Interpolovoj listi.

Ovaj sud je još prije nekoliko mjeseci donio rješenje kojim se Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom dozvoljava privremena zapljena imovine Dine Muzaferovića, koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji, gdje je izručen iz Njemačke.

Tada su pripadnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom zaplijenili Muzaferovićevu imovinu u Velikoj Kladuši, a radi se o dvije kuće. Osim toga, prema rješenju Suda, od Cezara su oduzeti skupocjeni satovi, među njima i ručni sat zlatne boje, ali i zlatni nakit.

Tada policija na adresi nije pronašla tri vozila – Mercedes, Porsche i Audi 3. Nađen je samo motocikl marke Yamaha, koji je također zaplijenjen. No, kako saznajemo, prije nekoliko dana nađen je i oduzet i skupocjeni Porsche koji je koristio Cezar vrijedan 120.000 KM.

Ovaj Porsche je, prema informacijama „Avaza“, nedavno kupio jedan sarajevski biznismen. Ali, kada ga je došao registrirati u MUP KS, utvrđeno je da vozilo traži Interpol te da pripada Cezaru.

Mercedes sakriven

Kada je u pitanju skupocjeni Mercedes, vrijedan više od 200.000 KM, on je prevezen preko prijelaza kod Orašja i za njim se traga.

Vrijednost vozila koja pripadaju Cezaru viša je od 300.000 KM, dok je imovina višemilionska.

Harali Hrvatskom

Cezarovoj grupi, podsjećamo, koja je harala Hrvatskom stavlja se na teret da su od početka 2022. do 24. maja 2023. u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Nizozemskoj i Belgiji kontinuiranom nabavkom i daljnjom prodajom raspolagali s najmanje 23 kilograma kokaina, 87 kilograma heroina, 131 kilogramom marihuane i 100 kilograma hašiša. Tvrdi se da je Cezar iz zatvora upravljao prodajom narkotika.

USKOK navodi da je grupa prodavala kilogram kokaina za najmanje 30.000 eura, kilogram marihuane za 1.600 eura te 100 grama hašiša za 500 eura.