Bh. influenser šokiran cijenama u Hrvatskoj: Platio sladoled 34 KM?! (VIDEO)

.
Bosanskohercegovački influenser Mirza Mustafagić izazvao je buru reakcija na TikToku objavom videa iz Opatije, gdje je izrazio nezadovoljstvo visokim cijenama sladoleda.

 

Na snimku je prikazan Mirza Mustafagić kako jede sladoledni kup s četiri kuglice sladoleda, dva preljeva i pralinama u jednom od najluksuznijih hotela u gradu, uz napomenu da je za to platio 17 eura (34 KM).

Video je brzo postao viralan s gotovo 300 hiljada pregleda, a u njegovom opisu Mustafagić je istaknuo ljubav prema Hrvatskoj, ali i izrazio nezadovoljstvo zbog visokih cijena. "Volim Hrvatsku i dalje ću, naravno, dolaziti, ali ove cijene su skuplje nego vani. Sve znam, najljepše more, slažem se, ali ovo je skupo. Slažete se?" napisao je.

Reakcije na video bile su podijeljene. Mnogi su se složili s Mustafagićem i, kao i on, kritizirali su visoke cijene koje su, prema njihovu mišljenju, neopravdane. "Ajme, moja Opatija", "Sramotno", "Strašno, ubijamo sami sebe", "Kako je tek nama koji živimo ovdje", pišu komentatori.

Ipak, bilo je i onih koji su argumentirali da su cijene takve zbog lokacije hotela te da je moguće pronaći jeftinije opcije u drugim dijelovima grada. "Ali sjesti u jedan od skupljih i elitnijih hotela u Opatiji i onda komentirati njihove cijene je izvan svake pameti. Prošećite po gradu, ima i drugih slastičarnica i lokala gdje je cijena niža", napisao je jedan od komentatora.

 

VIDEO