Almir Bebanić koji je tukao suprugu pred djetetom iza rešetaka

.
Nazivao je pogrdnim imenima, udarao po glavi i cijelom tijelu

 

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je jednomjesečni pritvor , prema osumnjičenom Almiru Bebaniću, zv. “Panta” (33), nastanjen u mjestu Humi-Lišani, Grad Mostar, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio dva krivična djela „Nasilje u porodici“.
 

Osumnjičenom Almiru Bebaniću se stavlja na teret da je u dužem vremenskom razdoblju od sredine 2023. godine do lišenja slobode 9. oktobra 2024. godine, u više navrata vrijeđao svoju suprugu B.B. s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu u Vrapčićima i u mjestu Humi-Lišani, Grad Mostar.

- Suprugu je više puta vrijeđao pred malodobnim djetetom, nazivajući je pogrdnim imenima, te fizički udarao u predjelu glave, nogom u predjelu tijela, obarao na pod, vukao za kosu, udarao šamare i to sve pred njihovim zajedničkim malodobnim djetetom, što je osumnjičeni ponovio u nekoliko navrata. Usljed tih udaraca oštećena B. B. zadobila je tjelesne ozljede u vidu izbijenog zuba i ozljede nosa, te osjetila veliki strah i uznemirenost - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Tužilaštvo HNK je , rečeno je, predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Almiru Bebaniću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje se može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

U suradnji sa PU Mostar, u Tužilaštvu HNK nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena navedena krivična djela.   

Foto: Avaz