Aktivni sanacioni radovi na ovim putevima

.
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale odrone.Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju.

 

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila od danas do završetka radova vozila će saobraćati jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja, u zavisnosti od faze radova. Vozačima savjetujemo da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju na mjestima izvođenja radova, te da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu Matuzići-Doboj (na ulazu u Doboj), zbog radova na izgradnji kružnog toka svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Počeli su sanacioni radovi u mjestu Brijesnica Velika (na magistralnom putu Doboj-Gračanica) zbog čega će se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 14 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.