Akcija "Game over": Zaplijenjena opojna droga, uhapšen 46-godišnjak

droga

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su akciju kodnog naziva "Game Over" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima koji su izvršeni na području općine Novo Sarajevo pronađeno je i oduzeto sedam pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne mase cca 133 grama; tri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, ukupne mase cca 35 grama; 98 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu escstasy; jedno pakovanje sa sadržajem sumnjive materije za koju će se vještačenjem utvrditi o kojem tačno sastavu je riječ, ukupne mase cca 14.300 grama; digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti od interesa za istragu.

Slobode je lišen D.D. (1978) iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBIH).

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, rečeno je iz MUP-a KS.