20-godišnjak pokušao izvršiti atentat na Donalda Trumpa

.
Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata na bivšeg predsjednika. Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru.

 

Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom. Napadača su ubilia agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj skupa, a dvoje je teško ranjeno.

DONALD Trump je “dobro” i zahvalan je službenicima za provođenje zakona, navodi se u izjavi objavljenoj na stranici Republikanskog nacionalnog odbora (RNC).

Zahvaljuje policajcima i Tajnoj službi na “brzom odgovoru”.

“Ono što je najvažnije, želim izraziti sućut obitelji poginulog sudionika skupa, ali i obitelji još jedne osobe koja je teško ozlijeđena. Nevjerojatno je da se takav čin može dogoditi u našoj zemlji.

“Za sada se ništa ne zna o strijelcu koji je sada mrtav. Mene je pogodio metak koji mi je probio gornji dio desnog uha. Odmah sam znao da nešto nije u redu tako što sam čuo fijuk, pucnjeve i odmah osjetio kako metak para kožu.

“Mnogo je krvarilo, pa sam tada shvatio što se događa. Bog blagoslovio Ameriku!

FEDERALNI istražni ured (FBI) identificirao je 20-godišnjeg muškarca iz Pennsylvanije kao osumnjičenika koji je pucao na Trumpovom predizbornom skupu, objavio je novinar CNN-a na X-u pozivajući se na izvore.

FBI još nije objavio ime osumnjičenog napadača. Nije se moglo odmah potvrditi izvješće. Radi se o Thomasu Matthewu Crooksu iz Pennsylvanije

 

VIDEO