Zvijezda španske reprezentacije ima specifičnu klauzulu u ugovoru: "Klubovi moraju požuriti, ili..."

.
Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama oduševio je mnoge klubove.

 

Španski reprezentativac Dani Olmo impresionirao je mnoge na Euru s tri postignuta gola i dvije asistencije. 

Nalazi se na diobi prvog mjesta na listi strijelaca, te će u nedjelju, u finalu protiv Engleske, imati priliku postati najbolji strijelac. 

Ono što je manje jasno oko Olma je njegova budućnost u klupskom fudbalu. 

Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama oduševio je mnoge klubove, a s RB Lajpcigom, klub za koji trenutno nastupa, ima  klauzulu u ugovoru koja bi mu olakšala odlazak, ali i tu postoji trik. 

Naime, klubovi koji bi željeli dovesti Danija Olma moraju izdvojiti 60 milion eura za otkupljivanje njegovog ugovora. Međutim, za to imaju još samo osam dana, odnosno do 20. jula, do kad traje ta "akcija". Potvrdio je to i sam španski reprezentativac.

 - Moji ljudi znaju šta želim. Previše sam okupiran Evropskim prvenstvom da bih razmišljao o drugim stvarima. Pod ugovorom sam s Lajpcigom i u dobrim odnosima s klubom. Tu neće biti nikakvih problema - rekao je Olmo i potvrdio postojanje klauzule od 60 miliona eura do 20. jula:

- Klubovi znaju šta trebaju napraviti. Ne naprave li to, morat će se malo boriti. Onda kreću teški pregovori - zaključio je Olmo, koji se povezuje s prelaskom u neki od evropskih velikana. 

Spominju se Mančester junajted, Mančester siti, Bajern, Čelzi, ali i povratak u Barcelonu iz koje je kao tinejdžer stigao u zagrebački Dinamo.