Zrinjski u prvom meču želi sve riješiti protiv Slovenaca

.
U nove evropske izazove večeras će i fudbaleri mostarskog Zrinjskog.

 

Plemići će dočekati slovenski NK Bravo od 21:00 te tražiti pobjedu u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige.

Blaga uloga favorita svakako pripada bh. predstavniku, no neće biti nimalo lako. Zrinjski je mnogo mijenjao ovog ljeta, što je istakao i šef struke Mario Ivanković.

Ivanković je kazao da će Plemići večeras krenuti sa provjerenim snagama, te da je mnogi igrači koji su stigli ovog ljeta nisu na sto posto svojih mogućnosti.

- Od prvog dana pa sve do danas sve radimo u tom smjeru da što bolje dočekamo ovu utakmicu. Mislim da je sve na najboljem nivou kada je zdravstveni bilten u pitanju, a mnogi igrači nisu na sto posto. Sutra ću početi sa svim igračima koji su bili tu prošle godine, sa provjerenim snagama igramo, a atmosfera je dobra - naveo je u najavi meča Ivanković, a zatim se dotakao i slovenskog tima.

- Pratili smo ih. Svjesni smo da su dobra ekipa, brza i mlada, ali i mi imamo svoje kvalitete. Nadam se da da ćemo uz podršku navijača ući dobro utakmicu i zabilježiti pozitivan rezultat.

Ivanković je ovog ljeta imenovan za prvog trenera nakon što je mostarski klub iznenada se odlučio za rastanak sa Željkom Petrovićem.

Kada je NK Bravo u pitanju, ovaj tim je sezonu u Sloveniji počeo proteklog vikenda i na startu je poražen kod ekipe Celja 2:1. Bravo je prethodno u dvije utakmice izbacio ekipu Connaha iz Velsa i to nakon produžetaka.

Foto: FB Zrinjski