Zlatanov ljubimac: Ibrahimović ne da na dečka rođenog u Bosni, a srce mu kuca za Srbiju: "On je..."

.
Šveđanin bh. korijena je bio jasan

 

Zlatan Ibrahimović se od reprezentacije Švedske oprostio na prijateljskom duelu sa Srbijom. Nije zaigrao, ali je tom prilikom vidio niz dobro poznatih lica s kojim se srdačno ispričao. Da je posebno vezan za jednog od Orlova potvrdio je i prije nekoliko dana. 

Iako je rođen u Švedskoj, Ibrahimović nije uspio pobjeći od porijekla svojih roditelja te je s vremenom sigurno poprimio neke običaje svojih roditelja, oca Šefika i majke Jurke.

Tokom karijere je igrao sa velikim brojem igrača sa "ex-yu" prostora s kojim bi komunicirao na našem jeziku, dok mu i dolasci u naš regionu nisu strana pojava.

Kao dečko je znao ljetovati na jadranskoj obali, obično kada bi se družio sa majkom, dok je u jesen svoje karijere bio čest gost po beogradskim splavovima.

Naravno, uz sve to ne može i bez naše muzike. Prije pet godina je "zapalio" društvene mreže objavom pjesme Halida Bešlića "Beograđanka" iz svlačionice dok je još bio član LA Galaxyja.

Moglo bi se reći da je Ibrahimović u mnogim stvarima "naš" čovjek, a izgleda da i u Milanu ima jednog omiljenog "našeg" čovjeka u čiju je zaštitu stao nedavno pred novinarima.

Ibra je vrlo brzo napredovao u Milanu. Od savjetnika postao je ključna osoba za transfer politiku Rossonera. Tako je između ostalog presudila njegova riječ da Paulo Fonseca bude imenovan za novog šefa stručnog štaba.Početkom sedmice se govorilo o mogućim pojačanjima Milana, prije svega se tu mislilo na napada te su novinari smatrali kako Rossoneri tu nemaju pravog igrača.

Tada je Ibrahimović kazao da će doći jedan napadač kojeg je označio kao "mister X", te naglasio da se ne treba zaboraviti i na Luku Jovića koji je član ekipe.

"Treba pronaći rješenja za prodaju igrača, tražimo napadala, ali ne smijemo zaboraviti Jovića. On je naš. Ali od trenera zavisi koliko će biti napadača".Milan će početak pripremnog perioda odraditi u Italiji poslije čega slijedi odlazak na američku turneju, a Jović će se priključiti timu 23. jula.Napadač rođen u Bijeljini, bosanskom gradu iz kojeg porijeklo vodi i Ibrin otac je na neki način Zlatanov ljubimac u svlačionici Rossonera pa nije čudo zašto je stao u njegovu zaštitu.Jović je nastupao za Srbiju na Evropskom prvenstvu i bio je strijelac jedinog gola za Orlove tokom razočaravajućeg turnira. Iz tog razloga je i dobio nešto duži odmor.

Ovaj 26-godišnjak s Rossonerima ima ugovor na još godinu dana. U svojoj prvoj sezoni na San Siru zabio je devet golova u svim takmičenja. Navijači u novoj takmičarskoj sezoni od njega očekuju iskorak.