Zastava BiH i ovacije: Bajraktarević je s nekoliko novih poteza pokazao veliki talent (VIDEO)

.
Odavno neki reprezentativac Bosne i Hercegovine nije privukao toliko pažnje na startu karijere kao mladi Esmir Bajraktarević (19), a krilni ofanzivac New England Revolutiona već je dobio brojne fanove, kako na tribinama, tako i preko malih ekrana.

 

Nakon što je u prošlom kolu najjače američke nogometne lige (MLS) postigao sjajan gol, Bajraktarević je sinoć sa svojim New Englandom doživio težak poraz od Charlottea rezultatom 4:0.

Ipak, s nekoliko novih sjajnih poteza pokazao je veliki talent i izmamio objave na društvenim mrežama, a također je privukao i pažnju navijača BiH, pa su tako na tribinama Bank of America stadiona viđene zastave naše zemlje.

Na videima mogu se vidjeti lijepi potezi i prodori mladog krilnog ofanzivca, što mu je postao i "zaštitni znak", ali i koliko pomaže defanzivi svog tima vraćajući se i oduzimajući lopte protivnicima.

Uprkos teškom porazu, novi član Zmajeva je dobio najbolju ocjenu u svom timu (7,2), što dovoljno govori da je jedini nešto pokazao u dreus New Englanda sinoć.

Pred Bajraktarevićem i njegovim New Englandom je još pet duela u sezoni MLS-a, a prvi naredni igrat će na svom terenu 29. septembra protiv Nashvillea. Zanimljivo, za kraj sezone u posljednjem kolu igrat će na najatraktivnijem gostovanju kod Inter Miamija protiv Lionela Messija i družine.

Foto: Screenshot

 

VIDEO

VIDEO

VIDEO