Zakazuje se vanredna Skupština FK Velež sa jednom tačkom dnevnog reda

.
FK Velež katastrofalno je krenuo u novu sezonu. Rođeni su u prvom pretkolu Konferencijske lige eliminisani od Inter Escaldesa iz Andore.

 

Posebno je navijače mostarskog kluba zabolio poraz od 5:1 u revanš utakmici u Andori.

Nakon meča u Andori bilo je dosta komentara na račun trenera, igrača, Uprave kluba, a čini se da su u Mostaru shvatili ozbiljnost novonastale situacije.

FK Velež će tako održati Vandrednu Skupštinu u narednom periodu.

O ovoj odluci klub je obavijestio javnost saopštenjem, pa nas u narednom periodu očekuje dosta uzbuđenja oko FK Veleža.

"Donesena odluka o sazivanju vanredne Skupštine FK Velež!

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu bosanskohercegovačku sportsku javnost da je Upravni odbor našeg Kluba, zajedno sa rukovodećim ljudima Skupštine FK Velež, a u svjetlu novonastalih okolnosti, donio odluku o sazivanju vanredne sjednice ovog najvišeg klupskog organa.

Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Velež Mostar na dnevnom redu će imati samo jednu tačku dnevnog reda, a ona će se odnositi na izglasavanje povjerenja, odnosno nepovjerenja, postojećem sazivu Upravnog odbora našeg Kluba.

Vanredna Skupština FK Velež biće organizovana u najkraćem mogućem roku, a o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost putem naših službenih kanala", stoji u saopštenju FK Velež.

Nova sezona WWin lige počinje prvi vikend augusta kada Velež ide u goste FK Borac.

Međutim taj susret je još pod upitnikom, jer postoji mogućnost odgode zbog nastupa Borca u evropskim takmičenjima