Yoro i Davies neka pričekaju - Florentino Perez ove sedmice završava drugi važan posao

.
Pitanje Andriyja Lunina

 

Leny Yoro i Anthony Davies dva su igrača koja se najviše spominju u kotekstu dolaska u Real Madrid ovoga ljeta, no osim njih dvojice sada Florentino Perez ima za riješti još jedan bitan problem i to unutar ekipe.

Izuzmemo li ispadanje u Copa del Reyju, Real Madrid iza sebe ima sjajnu sezonu jer je osvojio tri trofeja - španski Superkup, La Ligu i Ligu prvaka.

Gotovo tokom cijele sezone starter na golu Real Madrida bio je ukrajinski golman Andriy Lunin.

On je na to mjesto uskočio nakon što se prvo povrijedio Thibaut Courtois, a onda i Kepa koji je doveden da zamijeni belgijskog golmana.

Branio je zaista dobro, a onda mu je po mišljenju mnogih učinjena nepravda kada je sklonjen u finalu Lige prvaka gdje je ponovo branio Courtois.

Jasno je da pored bivšeg golmana Chelseaja i Atletica nema mnogo čemu da se nada sljedeće sezone, pa je ovog ljeta realna opcija odlazak s Bernabeua.

Upravo njegov status rješavat će se ove sedmice u Real Madridu, te će biti poznato da li će otići ili ostati u klubu.

Real Madrid je, prema onome što je prenio Defensa Central, Ukrajincu ponudio novi ugovor, ali odgovora još nema.

Trenutno ugovor Lunina za Real Madrid veže do ljeta 2025. godine, odnosno do kraja ove sezone i tada bi mogao besplatno napustiti ekipu.

Madriđani idućih dana imaju sastanak s Jorgeom Mendesom, Luninovim agentom, kako bi pokušali riješiti situaciju.

Bez obzira na to, Defensa Central napominje kako Real Madrid već ima spremne alternative u slučaju da Lunin ne pristane na produžetak saradnje.

Cilj kluba u tom slučaju biti će da proda Lunina dok za njega mogu još uvijek naplatiti neki novac, a onda dovesti drugog golmana na njegovo mjesto.

Andriy Lunin u Englesku? 

Ovaj 25-godišnjak u prethodnom periodu povezivao se ponajviše s Arsenalom, ali sada su se pojavile informacije da je interes za Lunina navodno pokazao i Manchester City.

Ederson bi mogao da napusti Manchester City ovog ljeta jer se povezuje s odlaskom u Saudijsku Arabiju što znači da će mjesto prvog golmana engleskog prvaka ostati upražnjeno, a navodno Lunin je jedan od kandidata da zamijeni Edersona.

Engleski mediji navode da se Luninovo ime našlo na listi mogućih pojačanja Manchester Cityja i da Pep Guardiola ne bi imao ništa protiv da Ukrajinac dođe na Etihad.

Građani žele iskoristiti trenutnu situaciju Lunina u Realu jer svi znaju da je nezadovoljan što je ponovo postao rezerva i pored sjajnih partija. Ponuda Arsenala mu nije bila toliko primamljiva, ali poziv Cityja sigurno se teško odbija.