Xavi Simons se povezivao s Barcelonom i Bayernom, a on pravi transfer koji niko nije očekivao

.
Već su ga kontaktirali

 

Xavi Simons ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti PSG i već se povezivao sa Barcelonom i Bayernom, ali čini se da bi Nizozemac na kraju mogao napraviti dosta neočekivan transfer.

Simons je protekle sezone igrao na posudbi u Leipzigu gdje je ostavio dobar utisak, a isto je napravio i na Evropskom prvenstvu na kojem je sa svojom selekcijom došao do polufinala.

Po isteku posudbe Simons se vraća u PSG, ali nije previše oduševljen time jer zna kakva konkurencija ga čeka u francuskom prvaku.

Zbog toga je odmah jasno poručio da mu je cilj da napusti PSG ovog ljeta i pronađe tim u kojem će imati više prostora za igru.

Mladi Nizozemac se prvo povezivao s mogućim povratkom u Barcelonu, ali je teško očekivati da će ga PSG pustiti s obzirom da ova dva kluba uopšte nemaju dobar odnos.

Prethodnih desetak dana uveliko se špekulisalo i da je Bayern pokazao ozbiljan interes za Simonsa, te da neće biti iznenađenje ukoliko ovog veznjaka i iduće sezone budemo gledali u Bundesligi, ali u dresu Bavaraca.

Međutim, zvanične ponude na adresu PSG-a za Simonsa još uvijek nije bilo, a iz Minhena se na tu temu nisu oglašavali.

Ipak, nakon nekoliko dana tišine oko Simonsa ponovo su se "uzburkale strasti" jer mediji u Engleskoj jutros pišu da se u cijelu priču uključio i Manchester United.

Crveni đavoli su odlučili da pokušaju dovesti Simonsa na Old Trafford, te je navodno Erik ten Hag već kontaktirao mladog veznjaka i poručio mu da ga želi u svojoj ekipi.

Simons je navodno itekako zainteresovan za odlazak u Manchester United gdje mu Ten Hag nudi ulogu jednog od ključnih igrača ekipe, a sigurno da bi njegov dolazak bio veliko pojačanje za Crvene đavole.

 

Ovaj veznjak nije jedini Nizozemac kojeg Ten Hag želi dovesti ovog ljeta jer je već dogovoren transfer Joshue Zirkzeea iz Bologne, a također United pregovara s Bayernom oko Matthijsa de Lighta.

Iako United već sezonama ne igra onako kako se očekuje Simonsa su privukle riječi Ten Haga oko projekta koji se radi u ovom klubu, te pojačanjima koje Crveni đavoli žele dovesti pred početak nove sezone.

Pored Bayerna i Barcelone ranije je u priči bio u Leipzig koji je pokušao da zadrži Simonsa na posudbi još godinu dana, ali je to teško očekivati da će se desiti.

Trenutno je United klub koji je napravio konkretan potez i preko Ten Haga kontaktirao igrača kako bi "ispipali teren", a očekuje se da uskoro Crveni đavoli pošalju i zvaničnu ponudu na adresu Parižana.

Očekuje se da bi PSG mogao za Simonsa tražiti oko 70 miliona eura iako su ga nedavno vratili iz PSV-a za svega pet miliona eura.