Vitor Roque se radovao što je Xavi dobio otkaz, a sada ga Hansi Flick ponizio pred cijelim timom

.
Status mu se nije promijenio ni kod novog trenera

 

Brazilski napadač Vitor Roque početkom ove godine stigao je u Barcelonu kao veliko pojačanje, ali se kod Xavija Hernandeza nije previše naigrao. Promjenom trenera nadao se da će se i njegov status u katalonskom klubu promijeniti, ali sada mu je i Hansi Flick zadao težak udarac.

Vitor Roque je trebao u Barcelonu stići tek ovog ljeta iz Athletico Paranensea, ali je Barcelona bila primorana da završi posao već u januaru nakon što se povrijedilo nekoliko prvotimaca.

Brazilski napadač je u Barcelonu stigao za 40 miliona eura, ali u drugom dijelu sezone skoro da nije igrao zbog čega se njegov transfer već sada smatra velikim promašajem čelnika katalonskog kluba.

Xavi nije bio baš zadovoljan kako se Roque uklopio u tim, te je htio da Brazilac ovog ljeta ide na posudbu. No, Španac je dobio otkaz, a ovaj 19-godišnji napadač ponadao se da će dolazak Hansija Flicka da riješi njegovu situaciju.

Roque je jasno dao do znanja da ne želi da ide na posudbu i da će jedino napustiti Barcelonu u transferu u neki drugi klub.

Brazilac je vjerovao da bi dolazak Flicka mogao da mu pomogne i da konačno dobije šansu da se dokaže, ali čini se da mu stvari ne idu onako kako se nadao.

Španski mediji pišu da ni Flick nije previše zadovoljan izdanjima Roquea na početku priprema i da je sve izglednije da ni on neće ozbiljnije računati na brazilskog napadača u novoj sezoni.

Naime, katalonski Sport objavio je da je Flick jučer jasno dao do znanja Roqueu kako stvari stoje, te da je Brazilac još jednom bio razočaran.

Nakon regularnog treninga Flick je jučer podijelio fudbalere Barcelone u dvije grupe i poslao ih je u odvojene dijelove trening kampa. Oni su u tim grupama radili popularni "rondo", a Roque je bio u centru pažnje.

Prvu grupu činili su prvotimci koji su trenutno na raspolaganju Flicku kao i igrači iz La Masije koji su debitovali u prvoj ekipi. Drugu grupu činili su igrači iz La Masije koji nemaju iskustva igranja u prvom timu Barcelone.

Roque se našao u drugoj grupi što ga je itekako razočaralo jer ga je Flick u potpunosti "isključio" iz prvog tima.

Sport navodi da je ovo jasan znak za Brazilca da na njega Flick ne računa ozbiljno, te će biti zanimljivo vidjeti šta će se desiti s njim tokom ljetnog prelaznog roka.

Roque ima ugovor čak do ljeta 2031. godine, ali čini se da bi nakon samo pola godine mogao da napusti Barcelonu.

Inače, u protekloj polusezoni za katalonski klub odigrao je svega 353 minute na 16 utakmica i uspio je zabiti dva gola.