Velež u Andori traži plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige: "Jedini cilj je prolazak dalje"

.
Prvi susret završen rezultatom 1:1

 

FK Velež u Andori u četvrtak igra revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Inter Escaldesa. Prvi meč na Grbavici završen je rezultatom 1:1.

Rođene sigurno očekuje teška utakmica jer je tim iz Andore u prvom susret pokazao da nije imalo naivan.

Poslije prve utakmice stručni štab Veleža uradio je detaljnu analizu igre protivnika, te sada imaju jasniju sliku o ekipi Inter Club d’Escaldesa i šta ih to očekuje uoči uzvratne utakmice.

"Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama, to nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati sa istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu.

Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici", istakao je šef stručnog štaba Rođenih Damir Čanadi.

Atmosfera u ekipi i na svakom treningu je na zavidnom nivou.

"Atmosfera u ekipi je jako dobra, sigurno je da se još polako uigravamo, ima dosta novih igrača, novi je i trener. Znamo sigurno važnost evropske utakmice i želimo u uzvratnom meču pokazati znatno bolju igru.

Ono što mogu obećati je da će svaki igrač dati sto od sto svojih mogućnosti i da će nas to, nadamo se, dovesti do polaska dalje", rekao je asistent kod izjednačujućeg gola na Grbavici Ante Oreč.

Uzvratni meč između Inter Club d’Escaldesa i Veleža igra se sutra od 18 sati na Estadio Nacional stadionu kapaciteta 3300 mjesta.

Iako je put do Andore jako dug, Velež će imati jako dobru podršku naših navijača koji su se zaputili na daleki put, kako bi po ko zna koji put bili dvanaesti igrač mostarskom klubu.