Već objavljeno ime novog Messijevog kluba, za mnoge je to veliko iznenađenje

.
Bit će to oproštajni tim

 

Argentinski reprezentativac Lionel Messi (37) već neko vrijeme igra u Sjedinjenim Američkim Državama, no Inter Miami neće biti njegov posljednji klub u karijeri.

Od 2023. godine bivši igrač Barcelone i PSG-a igra u Miamiju, te je trenutno bez dileme najveća zvijezda MLS-a. Međutim, spreman je aktuelni svjetski prvak na novi korak u karijeri.

Njemu u ljeto 2025. godine ističe ugovor s Inter Miamijem, a prema tvrdnjama španskih medija, nema namjeru da ga produži.

Kako prenosi katalonski list “El Nacional”, osmostruki osvajač Zlatne lopte već se odlučio vratiti u rodnu Argentinu. Messi stoga karijeru ne želi završiti u Miamiju, već u svom omladinskom klubu Newell's Old Boys.

Messi je karijeru započeo u klubu iz argentinske pokrajine Rosario i tamo igrao do svoje 13. godine. Zatim se odvažio na put u Evropu i pridružio FC Barceloni, gdje će ostati više od 20 godina i oblikovati eru.

Navodi se kako je Messijev san oduvijek bio da karijeru okonča o matičnom klubu. Unatoč svjetskom uspjehu, nikada nije zaboravio omladinski klub. Već za vrijeme dok je bio u Barci, 2016. godine, rekao je:" Da se sutra vratim u Argentinu, što želim jednog dana uraditi, igrao bih za Newell's".

Messi je s Barcelonom osvojio deset naslova prvaka Španije, ima četiri naslova Lige prvaka i sedam trofeja u kupu, kao i tir naslova svjetskog prvaka.

Godine 2021. dogodilo se tada nezamislivo: Messi je napustio Barcelonu. Katalonci su odavno zapali u financijsku krizu i više nisu mogli ispunjavati želje argentinske superzvijezde. Za PSG to, međutim, nije bio problem. Francuzi su doveli superzvijezdu u Pariz.Dugo očekivani naslov Lige prvaka nije se mogao osvojiti ni s Messijem. Nakon samo dvije godine Messi se preselio u SAD, a sada će veoma je izvjesno krenuti put Argentine, kako bi kod svoje kuće okončao jednu od najblistavijih karijera u historiji fudbala.