Užas u Španiji: Izboden otac Laminea Yamala!

.
Prema pisanju španskih medija, večeras je na parkingu u gradu Matarou izboden Mounir Nasraoui, otac planetarne nogometne senzacije Laminea Yamala.

 

Kako prenosi novinarka Mayke Navarro, Mounir Nasraoui je izboden večeras na parkingu u gradu Matarou, gdje živi već dugo. Prve prognoze su bile ozbiljne, a govorile su da je u životnoj opasnosti.

Srećom, posljednje informacije kažu da je Mounir van životne opasnosti, ali se nalazi u bolnici Can Ruti u Badaloni, gdje je prebačen nakon napada.

Kako prenosi La Vanguardia, istražna jedinica Mossos d'Esquadra iz Mataroa preuzela je odgovornost za slučaj i već je locirala svjedoke incidenta nakon što je sarađivala s policijom općine u kojoj se napad dogodio.

Sama novinarka navodi da je Mounir Nasraoui dobio više od jedne ubodne rane.

Još više detalja nije poznato, iako je napadu nožem najvjerovatnije prethodila prethodna tuča u popodnevnim satima.

Inače, Mounir Nasraoui je rođen 1992. godine, a sina je dobio s nepunih 16 godina, a porijeklom je iz Maroka. Pažnju je privukao na utakmicama Evropskog prvenstva gdje je bio nesebična podrška s tribina svom sinu Lamineu Yamalu, koji je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Španije u pohodu na titulu evropskog prvaka.

Foto: Instagram