Uplakanog Jamesa Rodrigueza stigle emocije: "Čekao sam ovo 13 godina"

.
Odveo Kolumbiju u finale Cope

 

Kolumbija se plasirala u finale Copa Americe. Najzaslužniji igrač za to je James Rodriguez, koji je nakon polufinalne utakmice uplakan dao emotivnu izjavu.

U noći iza nas odigrano je i drugo polufinale Copa Americe. Kolumbija je rezultatom 1:0 bila bolja od Urugvaja na Bank of America stadionu u Charlotteu.

Igrala se 34. minuta kada je Urugvaj ostao bez povrijeđenog Bencancura. Umjesto njega na teren je ušao Varela.

Samo pet minuta kasnije pao je gol odluke. James Rodriguez je asistirao, a za 1:0 pogodio je Lerma.

Ostala je zatim Kolumbija s igračem manje. Drugi žuti karton u 45. minuti je dobio Munoz, ali Kolumbijci su uspjeli da izdrže do kraja.

Pomalo zaboravljeni James Rodriguez, koji je član Sao Paula, pravi je hit na ovom turniru i odveo je Kolumbiju do finala s jednim golom i rekordnih šest asistencija.

Poslije utakmice protiv Urugvaja dao je vrlo emotivnu izjavu i vidjela se i pokoja suza u njegovim očima.

"Utakmica je postala veoma teška, ali smo se dobro branili kada je trebalo", rekao je Rodriguez, pa nastavio:

"Zasluge idu ne samo meni nego i svim mojim saigračima. Nije bilo lako nakon što smo ostali s 10 igrača, ali smo odradili fenomenalan posao da izdržimo."

Cafeterosi će se boriti za tek svoju drugu titulu Copa Americe i prvu od 2001. godine. Protivnik u finalu je Argentina koja se bori za čak 16. naslov prvaka Amerike.

"Finale će biti teško, ali smo gladni, a to je najvažnije. Ovdje sam 13 godina želeći ovo postići. Sada je to naša šansa da stvaramo historiju."

Kolumbija, koja nije poražena u 28 mečeva, sastat će se s Argentinom u finalu na stadionu MetLife u New Jerseyju u nedelju.

Argentina će kao prvak svijeta biti blagi favorit na ovoj utakmici, ali sigurno je da u finalu ovakvog takmičenja niko unaprijed ništa ne može upisati.

Tuča na meču Urugvaj - Kolumbija

Nažalost, sinoć su utakmicu između Kolumbije i Urugvaja obilježili neredi i totalni haos zbog toga što su kolumbijski navijači napali porodice igrača Urugvaja.

Veliki je to šamar kako CONMEBOL-u, tako i SAD-u koji je jedan od tri domaćina Svjetskog prvenstva 2026. godine.