Uhljeb godine: Predsjednik Nogometnog saveza Argentine zaposlio čovjeka da mu briše znoj (VIDEO)

.
Copa America se bliži kraju, a Argentina će u finalu 14. jula pokušati odbraniti titulu protiv Kolumbije.

 

No, argentinska javnost proteklih dana ne priča o Messiju i drugovima, već o predsjedniku Nogometnog saveza Argentine (AFA) Claudiju Tapiji.

Naime, Tapia, inače potpredsjednik komunalnog preduzeća "CEAMSE" iz Buenos Airesa, je s tribina pratio polufinalni duel protiv Kanade, a javnost je ostala zgrožena kada je vidjela da je zaposlio čovjeka kojem je jedini posao bio da mu briše znoj s glave.

Tapia, koji je od 2017. godine na čelu AFA-e, se našao na udaru kritika jer navijači smatraju kako je bez ikakve potrebe uhljebio čovjeka i stavio ga na platnu listu saveza.

"Ponaša se kao da je iz kraljevske porodice", "Samo Tapiji treba čovjek da mu briše znoj", "Ovaj tip izgleda kao da je izašao iz Scorceseovog filma. Tipična mafijaška svinja koja živi od novca drugih ljudi", samo su neki od komentara zgroženih Argentinaca.

Inače, nije na odmet spomenuti ni da je jedan period tokom njegovog mandata blagajnik AFA-e bio njegov punac Hugo Moyano. Također, kada je postajao predsjednik AFA-e, odrekao se pozicije predsjednika drugoligaškog kluba Barracas Central, a na toj poziciji naslijedio ga je, na apsolutno ničije iznenađenje, njegov sin Matias.

Foto: Screenshot
 

VIDEO