U Goraždu organizuju memorijalni turnir posvećen bivšem nogometašu Almiru Raščiću koji je brutalno ubijen

F

U Goraždu će biti organizovan memorijalni turnir veterana "Almir Raščić – Raša" posvećen bivšem nogometašu Almiru Raščiću koji je ubijen u januaru prošle godine.

Turnir na kome će učestvovati ekipe veterana klubova za koje je Almir igrao, održat će se 22. i 23. juna 2024.godine, a učešća će uzeti timovi FK " Željezničar", FK "Velež", NK "Čelik" i FK "Goražde".

Turnir organizuju porodica i prijatelji, a na prvom sastanku Organizacionog odbora dogovorene su aktivnosti vezane za utvrđivanje satnice, promociju, smještaj učesnika i gostiju, te pristup sponzorima.

Sve utakmice turnira biće igrane na gradskom stadionu "Midhat Drljević".

"Naša je želja da turnir bude dostojno organizovan i posjećen, jer naša je ljudska obaveza da i na ovaj način čuvamo i snažimo sjećanje na sportistu koji je svim srcem bio posvećen svom gradu i fudbalskom sportu. Hvala svima koji čuvaju uspomenu na našeg Almira. Nama je svaki čin sjećanja na njega i svaka poruka od ogromnog značaja, jer dobri ljudi tako potvrđuju koliko je Almir bio voljen i poštovan. Ovaj turnir koji organizuju njegovi prijatelji takođe je čin velikog drugarstva i dolazak šezdesetak fudbalera veterana iz klubova u kojima je igrao učinit će sjećanja na Almira većim i snažnijim", poručili su organizatori i članovi porodice.

Podsjetimo, Almir Raščić je preminuo 23. janura prošle godine nakon što je deset dana prije 13. januara pucano u njega u prolazu zgrade u kojoj je stanovao.

Njegova tragična smrt i način na koji je brutalno ubijen potresla je i uznemirila ne samo porodicu i prijatelje, već i kompletno Goražde, ali i bh. javnost. Počinioci brutalnog ubistva još uvijek nisu pronađeni, a istraga o ovom slučaju i dalje traje.

Almir Raščić je rođen 7. novembra 1984. godine u Goraždu u sportskoj porodici. Igrao je za više nogometnih klubova, Goražde, Čelik, Velež, Olimpik i Azot, a bio je član Malonogometnog kluba Drina i član Skupštine NS BIH ispred ovog kluba.