Toni Kroos se oprostio od Reala prije 10 dana, sada već ima novi posao

F

Legendarni njemački veznjak Toni Kroos oprostio se od Rela na Santiago Bernabeuu prije deset dana na posljednjoj domaćoj utakmici, potom je još odigrao finale Lige prvaka, a sada već ima spreman novi posao koji će raditi nakon što se penzioniše.

Naime, Kroos je zvanično potvrdio da će sada raditi vlastitoj nogometnoj akademiji koju je osnovao u Madridu, a u kojoj će pokušati proizvoditi nove svjetske nogometne zvijezde.

"Radit ću u omladinskoj akademiji u Madridu, a osim toga ću nastojati vrijeme najviše provoditi s porodicom", potvrdio je Kroos u razgovoru za njemački Kicker, što su mnogi pogrešno protumačili i prenijeli vijest da će Kroos biti zaposlen u Realovoj akademiji.

Dodao je još Kroos i da će u septembru početi njegov novi projekat, a radi se o Ligi ikona koju je osnovao s Eliasom Nerlichom, još jednim nogometašem.

Radi se o malonogometnoj ligi u kojoj su učešće, kako kaže Kroos, potvrdila brojna velika imena s nogometne scene, sektora zabave i muzičke industrije.

Njegov saradnik Nerlich najavio je da se radi o "bolesnoj" postavi ljudi.

Podsjetimo, Kroos se od Reala oprostio na Bernabeuu 26. maja osvojivši još jednu titulu prvaka Španije, a potom je s Kraljevskim klubom u subotu stigao i do trofeja Lige prvaka.

Za Real Madrid je odigrao 465 utakmica, postigao 28 golova i upisao 99 asistencija.

Preostalo mu je još u karijeri da odigra predstojeće Evropsko prvenstvo s Njemačkom na domaćem terenu, a u nacionalni tim se vratio baš za ovo takmičenje jer je prekinuo reprezentativnu penziju.