Toni Kroos je mislio da je nezamjenjiv, a onda je Ancelotti spomenuo Modrića: "Morate znati..."

.
Koga nema...

 

Real Madrid je u srijedu poražen od Lillea sa 1:0 u drugom kolu Lige prvaka, zbog čega se trener Carlo Ancelotti našao na udaru kritičara, koji kao da jedva čekaju svaki kiks Kraljeva. Osim Ancelottija, kritike su dospjele i do pojedinih fudbalera.

U 11 utakmica ove sezone Real ej upisao sedam pobjeda, a ima tri remija i jedan poraz. U La Ligi Kraljevi zaostaju za Barcelonom, a poraz od Lillea svakako je upalio alarme.

Jedna od tema današnje press konferencije je bio nedostatak kreacije u veznom redu i mnogi smatraju da je to glavni problem u igri Reala, a da je sve počelo tako što je otišao Toni Kroos, koji se nakon Eura penzionisao.

Iako Ancelotti ima veliko poštovanje prema obojici, ovaj put je jasno naglasio da se može i bez Kroosa jer je tu Luka Modrić. Smatra da je, iako ima 39 godina, Zadranin i dalje čovjek koji može da radi posao koji je godinama radio Kroos, a to je da iskreira velike šanse svojim saigračima i da stvori opasnost pred golom rivala.

"Mislim da nam ne nedostaje igrač s takvim dodirom i pasom kao što je Kroos. Morate znati da ga ima Modrić, kao i Camavinga i Valverde. Ima ga i Bellingham, dok je Tchouaméni ključan u defenzivi. Imamo puno raznovrsnosti, samo je sada ne pokazujemo. Međutim, to nije nešto što nam fali, čega nemamo", rekao je Ancelotti.

Upitan je da li mu smetaju kritike, na šta je Italijan odgovorio: "Navikao sam na to. Ovo me ne brine. Moramo igrati bolje i nadam se da će to biti učinjeno već sutra".

Reakcija u svlačionici: “Svidjelo mi se. Nedostaje nam intenziteta bez lopte. Moramo se poboljšati u tome i u nekoliko odbrambenih aspekata.”

"Posljednji poraz je ispao dobro, ako se to ponovi, onda ćemo biti 40 utakmica bez poraza. Sigurni smo i tražit ćemo rješenje. Moramo ga pronaći prije ili kasnije", dodao je Ancelotti.

Ni protiv Villarreala neće igrati Kylian Mbappe, koji je povrijeđen. Nema ga ni na spisku selektora Francuske Didiera Deschampsa.

"Ne želim davati svoje mišljenje o tome što selektori rade. Mbappé je imao problem koji se čini riješenim. Još uvijek nije 100 posto spreman".

Villarreal će biti hrabar: "Ne znam šta znači biti hrabar. Možete biti hrabri ako pritisnete visoko ili se dobro branite. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu".

Što se Arde Gulera tiče, Carlo je rekao da nije lako pronaći prostor u prvih 11, ali smatra da je istaknutiji u timu Reala nego prošle sezone.

Još jednom se zatim osvrnuo na kritike zbog poraza od Lillea u srijedu. "Svako može govoriti šta hoće. Kritike o utakmici u srijedu su ispravne. Ponekad se morate ponovo povezati. To se mora učiniti uskoro. Niko od nas ne voli gubiti, ali ponekad vas poraz ponovo poveže sa stvarnošću, što je naš posao. Moramo bolje, nismo na razini koju želim, ali malo je toga ostalo. Ima igrača koji nisu na najboljem nivou, ali treba biti strpljiv. Nismo daleko od mjesta gdje želimo biti", zaključio je na kraju.

Meč Reala i Villarreala igra se od 21 sat u subotu na Santiago Bernabeuu, a Real je prošlo kolo smanjio zaostatak za Barcom na tri boda, pa sada želi da nastavi pritiskati Katalonce, koji će u nedjelju u goste kod Alavesa.

Podsjetimo da je Real u prošlom kolu La Lige odigrao 1:1 u gostima kod Atletico Madrida, dok je Barca neočekivano izgubila od Osasune sa 4:2, s tim da je Hansi Flick trenutno u velikim problemima zbog nedostatka ključnih igrača, što je prošle sezone često imao Carlo Ancelotti.