Tino Sven Sušić konačno u Italiji: Prije deset godina bio na pragu Intera, sad potpisao za četvrtoligaša

.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino Sven Sušić (32) je prije deset godina bio na pragu milanskog Intera, a sada će konačno zaigrati u Italiji.

Sušić je potpisao ugovor s italijanskim četvrtoligašem Francavillom nakon što je od 1. jula ove godine bio slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Tuzla Cityjem s kojim je na kraju sezone ispao iz Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sušić je prije deset godina imao dogovoren transfer iz Hajduka u Inter nakon što je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine zaigrao na Svjetskom prvenstvu, no posao je u posljednji trenutak propao.

"Pregovori su bili uspješni, spakirao sam kofere. Milan Rapaić, prijatelj porodice i moj menadžer nazvali su me i rekli da je sve u redu i da ću ubrzo postati igrač Intera. Italijanski mediji i Roberto Mancini su već najavili moj dolazak, a onda je Inter u posljednji tren izabrao Marcela Brozovića. Za sve je kriv Mirko Barišić, predsjednik Dinama koji kontrolira gotovo cijeli hrvatski nogomet. On je odgovoran za sve transfere i već je u Inter prodao Matea Kovačića. Kada je saznao za dogovor Intera i Hajduka, ponudio je Interu Brozovića. Zbog dobrog odnosa kojeg imaju on i Inter, odluka je pala na Brozovića", ispričao je Sušić jednom prilikom zbog čega nije na kraju postao igrač Intera, već je u ljeto 2016. godine otišao u belgijski Genk.

Kasnije je igrao u Izraelu, Nizozemskoj, Austriji, Rusiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a u BiH je, osim Tuzla Cityja, nosio i dres Sarajeva.