Svi su ga otpisali, a on se vraća na velika vrata: James pred transferom koji će sve iznenaditi

.
Kolumbijac ponovo u Evropi?

 

Za Jamesa Rodrigueza mnogi su govorili da je završio kada je ozbiljni fudbal u pitanju, ali Kolumbijac se vraća na veliku scenu i pred njim je transfer koji je do svega par mjeseci bio nemoguća misija.

James se fudbalskom svijetu predstavio fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije deset godina, a ubrzo nakon toga iz Monaca je prešao u Real Madrid.

U kraljevskom klubu se očekivalo mnogo više od onoga što je James pružio, te je već tada krenuo njegov pad za koji se vjerovalo da neće stati sve dok on ne odluči da završi svoju igračku karijeru.

Sve je počelo kada je iz Reala prešao u Everton prije četiri godine, a nakon samo jedne sezone otišao je u katarski Al Rayyan zbog čega se i danas kaje.

U Al Rayyanu je također proveo samo godinu dana nnakon čega je stigao u Olympiakos. No, ni u Grčkoj nije uspio da pokaže svoje fudbalske kvalitete i svega nekoliko mjeseci kasnije došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Nakon što u Evropi za Jamesa više nije bilo interesa on se prije godinu dana odlučio da odlazak u brazilski Sao Paulo čime je napravio pun pogodak.

U Sao Paulu počeo je ponovo pokazivati svoju magiju koju ima i podsjetio je na onog igrača koji je prije deset godina oduševio fudbalski svijet.Zbog toga je James zaslužio i poziv u reprezentaciju Kolumbije za Copa Americu gdje je također nastavio igrati u sjajnoj formi. Na Jamesovim krilima Kolumbija je došla do polufinala, a večeras igra protiv Urugvaja meč za finale.

Sve te partije iskusnog 32-godišnjaka nisu prošle nezapaženo i iako se činilo da je on završio s ozbiljnim fudbalom sada bi se James mogao vratiti na velika vrata.

Naime, španski El Nacional objavio je da je Atletico Madrid pokazao veliki interes da angažuje Jamesa nakon Copa Americe, te da je Diego Simeone spreman pružiti šansu Kolumbijcu na velikoj sceni.

 

U Atleticu su oduševljeni Jamesovim igrama u posljednje vrijeme i smatraju da bi on mogao biti veliko pojačanje za narednu sezonu ukoliko nastavi igrati na istom nivou.James sa Sao Paulom ima ugovor do ljeta iduće godine, ali mu brazilski klub neće praviti problem oko transfera jer im je jasno da ovaj 32-godišnjak ima ogromnu želju da se vrati u Evropu i iskoristi drugu priliku, te pokaže o kakvom fudbaleru je riječ.El Nacional navodi da su pregovori Atletica i Sao Paula već počeli nakon što je James pristao na uslove madridskog kluba. Njegov transfer trebao bi iznositi oko pet miliona eura što je odličan iznos za Sao Paulo koji ga je doveo bez obeštećenja.

Pored Atletica pojavile su se informacije da je još jedan španski klub ozbiljno "zagrizao" za Jamesa, a riječ je o Real Sociedadu. No, čini se da je Jamesov izbor Atletico s kojim se ozbiljno povezivao i prije pet godina, ali tada do transfera nije došlo.