Svetislav Pešić je nakon samo 39 sekundi ostavio dvoranu u nevjerici

.
Odmah je opomenut

 

Srbija i Sjedinjene Američke Države trenutno u Abu Dhabiju igraju pripremni meč pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Igra se sjajna košarka, a u centru pažnje je Svetislav Pešić.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić uspio je zaraditi tehničku grešku na meču protiv Sjedinjenih Američkih Država nakon samo 39 sekundi igre.

Legendarni Kari je odmah na početku meča prigovorio sudijama zbog čega je kažnjen tehničkom greškom.

Fenomenalno njegova selekcija igra protiv favorizovanih Amerikanaca. Nakon 10 minuta igre rezultat je 28:28 uz mnoštvo fenomenalnih poteza.

Nikola Jokić je školovao Joela Embiida, nažalost nije uspio završiti akciju, a vidjeli smo sjajna kucanja Ognjena Dobrića i Filipa Petruševa.

Srbija je za sada sasvim ravnopravna s Amerikancima. Ne vidi se razlika u kvalitet i vidjet ćemo kako će se susret dalje razvijati.

Orlovi su u ovom meču ponovo lišeni usluga kapitena Bogdana Bogdanovića. On ima lakšu povredu i Pešić ne želi ništa da rizikuje s njim.

Srbija je počela meč u ovoj petorici: Avramović, Gudurić, Dobrić, Petrušev i Jokić.

S druge strane Amerikanci su započeli u sastavu: Curry, Holiday, Tatum, James i Embiid.

Treba istaći da će se ovi rivali sresti i u grupnoj fazi takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu. Pored njih su tu još Južni Sudan i Portoriko.

Srbija i SAD igrat će u 1. kolu 28. jula od 17:15 sati. Potom će Orlovi 31. jula igrati s Porotorikom u istom terminu, pa će grupnu fazu završiti protiv Južnog Sudana 3. augusta od 21 sat.

Amerikanci su apsolutni favoriti za osvajanje turnira i drugima kladionice ne daju gotovo nikakve šanse za zlato.