Španci objavili neočekivano 'pojačanje' Reala, Ancelotti gleda i ne vjeruje

.
Zanimljiv potez Kraljeva

 

Madridski Real se i ove sezone suočava s brojnim povredama, pa se često spominje mogućnost da klub dovede određena pojačanja. Najave su bile kako će u januaru Kraljevi dovesti centralnog defanzivca, ali to bi moglo propasti jer će Carlo Ancelotti u ekipi imati Davida Alabu koji se gotovo potpuno oporavio od povrede.

Carlo Ancelotti dobit će jako brzo 'pojačanje' u svom timu. Ipak, ne radi se o dovođenju novog fudbalera jer bi od januara na teren trebao David Alaba.

Austrijski fudbaler je prije godinu dana doživio tešku povredu koljena. Mjeseci su mu bili potrebni za oporavak i nije mu dopušteno da se vrati treninzima sve dok se koljeno potpuno ne zaliječi.

Alaba je odavno već počeo s individualnim radom, a novinar Copea Miguel Angel Diaz navodi da se 32-godišnji defanzivac grupnom radu vraća u novembru.

"David Alaba će od novembra početi s grupnim treninzima. Do januara 2025. godine trebao bi biti u punoj formi. On će biti to 'pojačanje' Real Madrida", navodi Diaz.

Iako Diaz ističe kako će s njim u ekipi Ancelotti 'lakše disati', Italijanu neće biti svejedno što neće dobiti obećano pojačanje.

Tražio je Don Carlo od Florentina Pereza da dovede štopera ako već ne želi tražiti desnog beka na tržištu i ovaj mu je obećao da će se pobrinuti za to.

Međutim, nije svakako iskusni trener Kraljeva očekivao da mu se Alaba predstavi kao pojačanje jer on želi igrača koji je potpuno spreman i u pravoj formi za nove izazove.

Alaba to nije. On se već godinu dana oporavlja od povrede i bit će mu potrebno vrijeme da se vrati na pravi nivo, ako to uopšte bude u mogućnosti s obzirom na težinu povrede koju je imao.

32-godišnji defanzivac je od 2021. godine član Real Madrida. Odigrao je 102 utakmice uz učinak od pet golova i devet asistencija.

Prethodno je godinama nastupao za minhenski Bayern, kratko je bio član Hoffenheima, a karijeru je počeo u Austriji iz Beča.

Prošle godine doživio je zaista tešku povredu koljena. Iako se očekivalo da će biti spreman za povratak već na početku nove sezone, to se nije desilo jer mu koljeno nije bilo potpuno spremno.

Nije ni Real želio previše rizikovati. Strpljivo su čekali Alabu, ali problemi su nastali kada su se ponovo počele redati povrede ključnih igrača, posebno iz odbrane.

Treba napomenuti da i Danija Carvajala čeka godinu dana pauze, baš kao i Alabu, nakon što je i on nedavno doživio tešku povredu koljena. To je samo jedan u nizu udaraca za kraljevski klub koji muku muči s povredama igrača u posljednjih nekoliko godina.

To ih ne zaustavlja u osvajanju trofeja i bez obzira na silne muke favoriti su na svim stranama.