Šokantne scene na utakmici u Brazilu: Policajac upucao golmana

.
Golman brazilskog Gremio Anapolisa Ramon Souza upucan je od strane policajca na kraju utakmice protiv Sentro Oestea, u sklopu šampionata savezne države Gojas.

Nesretni fudbaler je tom prilikom ranjen u nogu gumenim metkom.

 

Tom incidentu je prethodila tučnjava igrača dva tima, a najdeblji kraj je izvukao 22-godišnji čuvar mreže.

Souza je van životne opasnosti, a njegov klub se oglasio saopćenjem kojim osuđuje incident.

 

"Gremio de Anapolis se obraća javnosti da osudi ovaj žalosni, smiješni i odvratni događaj na stadionu Jonas Duarte, u srijedu uvečer (10), tokom 12. kola.

Poslije završetka utakmice protiv tima Central Oeste, naš golman Ramon Souza je kukavički pogođen gumenim metkom, ispaljenim od strane policajca iz Specijalizovane policijske kompanije (CPE). Užasno, nevjerovatno i kriminalno djelo od strane nekoga ko bi trebao da cijeni sigurnost i integritet ljudi koji su bili na stadionu Jonas Duarte.

10. juli je obilježen nasilnim, prljavim i užasnim činom protiv jednog od naših igrača, koji nikada neće biti zaboravljen. GEA obavještava da će preduzeti odgovarajuće mjere kako bi odgovorna osoba bila kažnjena i kako bi se pravda sprovela, tako da ovo kriminalno djelo ne ostane nekažnjeno. Naš golman je zbrinut na terenu od strane doktora GEA Diega Benta, koji mu je pružio prvu pomoć u mobilnoj jedinici intenzivne njege", stoji u saopćenju kluba.

 

Foto:Instagram