Sandro Kulenović je dobro razmislio o ideji da igra za BiH, ovo je njegov konačan odgovor

.
Sandro Kulenović na počeku sezone je jedan od najboljih igrača Dinama i igra u nevjerovatnoj formi, pa je na sedam utakmica zabio sdam golova.

 

Posebno učinkovit bio je u prvih pet od sedam utakmica, kada je u svakoj zabio gol. U posljednje dvije utakmice, protiv Qarabaga i Rijeke, nije se upisivao u strijelce.

Kulenović se s razlogom počeo pojavljivati u kontekstu hrvatske reprezentacije i bilo je čak nagađanja da će ga Zlatko Dalić pozvati za utakmice Lige nacija u septembru protiv Portugala i Poljske, no Dinamov napadač još mora pričekati na poziv među Vatrene.

A u jednom trenutku se potaknula ideja o pozivu u reprezentaciju BiH na osnovu njegovih korijena, no čini se da za Kulenovića nema nikakvih dilema i da, unatoč pravu nastupa, neće igrati u dresu Zmajeva.

"Mislim da to ne treba komentarisati", poručio je Kulenović kratko čime je stavio tačku na i.

Podsjetimo da je Sandrov otac Almin rođen u Bihaću i to je razlog zbog kojih se stvorila potencijalna mogućnost da golgeter Modrih dobije poziv Sergeja Barbareza.

24-godišnji Sandro Kulenović ima 16 nastupa i šest golova u dresu mlade reprezentacije Hrvatske, igrao je za skoro sve uzraste Vatrenih, no još nikada nije zaigrao za seniorsku selekciju.

Kulenović je ponikao u Dinamu, ali je ao kadet otišao u Poljsku i potpisao za Legiju, koja ga je potom posudila u juniore Juventusa, a 2019. vratio se na Maksimir. Igrao je još za Riju i Lokomotivu, na posudbama, a prije tačno godinu dana ponovo je član Dinama.

S Modrima će igrati u novom formatu Lige prvaka, te bismo ga uskoro mogli gledati na terenu protiv Bayerna, no najprije će on i saigrači morati da igraju s Hajdukom veliki hrvatski derbi koji je na programu 13. septembra.

Dao je i komentar na svoje saigrače koji već nastupaju za Hrvatsku. "Prije svega, drago mi je zbog debija Petra Sučića. On je sjajan dečko koji je svojim radom i trudom to zaslužio. Petko i Pjaca su igrali dobru utakmicu u nedjelju, Bati je odigrao poluvrijeme u Portugalu, to mu isto puno znači. Imamo četiri reprezentativca, to govori o snazi Dinama. Ponosni smo na naše reprezentativce", rekao je Kulenović.

Hrvatska je u prvom kolu Lige nacija sa 2:1 poražena od Portugala, da bi u nedjelju navečer na Opus Areni pred oko 12,600 gledatelja sjajnim golom Luke Modrića pobijedila Poljsku s 1:0. U oktobru se nastavljaju utakmice Lige nacija, a Vatrenima slijed okršaj sa Škotima.

Što se bh. reprezentacije tiče, nesuđene Kulenovićeve, poražena je sa 5:2 u Eindhovenu od Nizozemske u subotu, a u utorak navečer u Budimpešti gostuje kod Mađarske.

Očigledno je da se ekipa koju predvodi selektor Sergej Barbarez još uigrava, ali za sada u tri utakmice, uključujući i one prijateljske u junu, opći dojam nije najbolji i jasno je da će biti potrebno puno rada da bi se konačno počeli ostvarivati dobri rezultati, a nama može ostati žal što gubimo još jednog talenta kao što je Sandro Kulenović, no ipak on je odrastao u Zagrebu i u potpunosti se osjeća Hrvatom, zbog čega je donio odluku kakvu je donio.