Sad će da se vidi od kakvog je kova: Barcelona stavlja veliki teret na leđa mladog Laminea Yamala

.
Nakon što se vrati u klub

 

Sa samo 16 godina Lamine Yamal oduševljava svijet svojim igrama u dresu Barcelone i Španije, no kada se vrati s Evropskog prvestva Barcelona će mu prirediti veliku čast, ali i staviti golemi teret na leđa.

Sjajni Lamine Yamal trenutno se nalazi u Njemačkoj gdje s reprezentacijom Španije nastoji osvojiti titulu prvaka Evrope.

Odlično ide njemu i Crvenoj furiji, s obzirom na to da su nakon dva kola osigurali prvo mjesto u grupi B i plasman u osminu finala.

Španija je u prvom kolu slavila protiv Hrvatske 3:0, u drugom je riješila Italiju s minimalnih 1:0 i danas ih očekuje nešto opušteniji meč protiv Albanije.

Danas se rješava situacija u grupi B, no Španija je već sigurna na prvom mjestu i sada čeka protivnika u osmini finala koji će biti jedna od trećeplasiranih selekcija.

Dana 15. juna Španija je otvorila EURO pobjedom protiv Hrvatske, a na toj utakmici oboren je i jedan veliki rekord.

Sa samo 16 godina i 338 dana, Barcelonin Lamine Yamal je postao najmlađi igrač u historiji koji je nastupio na Evropskom prvenstvu.

Igrao je 86 minuta protiv Hrvatske, 71 protiv Italije, protiv Vatrenih je upisao i asistenciju, te ostaje da vidimo da li će večeras igrati protiv Albanije.

Nakon Evropskog prvenstva imat će kraći odmor, a onda slijedi povratak u Barcelonu koja je dobila novog trenera, Hansija Flicka.

Prošle sezone je mladi Yamal upisao čak 52 nastupa za prvi tim Barcelone. Postigao je sedam golova i podijelio 11 asistencija.

Španski mediji prenose da su mu u Barceloni sada priredili posebno iznenađenje koje će mu biti velika čast, obaveza i odgovornost

Lamine Yamal preuzima broj 10 u Barceloni

Prema tvrdnjama Reshada Ramana, čelnici Blaugrane će dres broj 10 pokloniti Lamineu Yamalu.

Ovaj dres nosio je Lionel Messi koji je za Barcelonu postigao 672 gola i podijelio 303 asistencije na 778 utakmica.

Njegovim odlaskom iz Barcelona taj dres preuzeo je mladi Ansu Fati i nosio ga dvije i po sezone, no nije opravdao očekivanja.

Nakon što nije impresionirao u Kataloniji poslat je na posudbu u engleski Brighton i vidjet ćemo šta će biti s njegovom karijerom u budućnosti.

Odluka da se Yamalu da ovaj dres ima i finansijsko uporište. Žele u Barceloni povećati prihode prodajom dresova s brojem 10.