Rukometašice BiH kreću s pripremama za pretkvalifikacioni turnir za SP 2025 godine

v

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu je počela pripreme za pretkvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.


Naša selekcija u Sarajevu će boraviti do petka, a onda će otputovati u belgijski Hasselt. Izabranice selektora Adnana Bašića će u subotu od 18 sati igrati protiv Kosova, a dan kasnije protiv domaćina Belgije.

“Okupile smo se u Sarajevu, čekaju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Imamo težak zadatak sa Kosovom i domaćinom turnira Belgijom. Vidjet ćemo šta će biti, ali došle smo tu da se borimo, da napravimo šta bude moguće. Sigurna smo da ćemo dati sve od sebe. Pripremit ćemo se najbolje što znamo i vjerujem u nas, kazala je Desire Kolašinac, koja igra na pozicijama lijevog i srednjeg beka u našoj selekciji. Sve djevojke su stigle, imamo danas jedan trening, pa u narednim danima po dva. Pripremit ćemo se koliko god budemo mogle, jer ne poznajemo dovoljno selekcije Kosova i Belgije, ali mi smo tu da damo sve od sebe i vjerujem da ćemo disati kao jedna”, istakla je Matea Šumelj, rukometašica Gruda i pivotkinja naše selekcije.

Za kraj dodajmo i to da je od ovog okupljanja u stručnom štabu naše reprezentacije legendarna Sanja Bajgorić.

 

Foto: Rukometni savez BiH