Ronaldo ne misli ići u penziju, najavio je da će igrati na Svjetskom prvenstvu

CR

Cristiano Ronaldo je protiv Francuske zadnji put nastupio na jednom evropskom prvenstvu, no ne namjerava ići u reprezentativnu penziju.

Nakon što je Portugal ispao na penale u četvrtfinalu Eura od Francuske rezultatom 5:3, Ronaldo se oglasio na društvenim mrežama i poslao jasnu poruku kako će nastaviti igrati za Portugal, a to znači i da ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu za dvije godine.

''Željeli smo više. Zaslužili smo više. Za nas. Za svakog od vas. Za Portugal. Zahvalni smo za sve što ste nam dali i za sve što smo do sada postigli. Na terenu i izvan njega. Siguran sam da će sve ovo što smo ostavili u nasljeđe biti cijenjeno i da ćemo sve to nastaviti graditi. Zajedno", poručio je Ronaldo, koji je u proteklu 21 godinu za Portugal odigrao 212 utakmica i postigao 130 golova.

Upravo ta posljednja riječ "zajedno" znači samo jedno - da će Ronaldo nastaviti igrati za Portugal i da će ga predvoditi u pohodu na plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Ronaldo je za Portugal igrao na svim velikim takmičenjima od 2004. godine i na svakom se upisao u strijelce osim na ovom u Njemačkoj, a vidjet ćemo hoće li se iskupiti na posljednjem Mundijalu u karijeri kada bude imao 41 godinu.