Razgovor s Mourinhom, pa neočekivan poziv kluba: Sezona u punom jeku, a s njim raskinut ugovor

.
Odlučili se na sporazumni raskid saradnje

 

Jose Mourinho našao se ponovo u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je odlučio otpisati još jednog prvotimca u Fenerbahčeu, ali niko nije očekivao da će turski velika u jeku sezone da s njim raskine ugovor.

Fenerbahče ni proteklog ljeta nije štedio kada su pojačanja u pitanju, te su u ovaj klub, između ostalih, stigli Allan Saint-Maximin, Filip Kostić, Sofyan Ambrabat, Cenk Tosun i Youssef En Nesyri.

Bilo je jasno da će Fenerbahče morati da proda neke od igrača ili ih pošalje na posudbu jer je igrački kadar bio krcat, a među onima koji su spakovali kofere i otišli bio je i bh. reprezentativac Rade Krunić.

Međutim, jasno je da Fener pored svih tih pojačanja nije baš najbolje otvorio sezonu zbog čega se i Jose Mourinho našao na meti kritika nezadovoljnih navijača.

I pored toga što se Fenerbahče riješio nekih igrača jasno je da i dalje Mourinho u igračkom kadru ima previše fudbalera i da jednostavno ne može svima pružiti minutažu koju očekuju.

Zbog toga je Jose odlučio da ponovo skrati spisak i odluči koji igrači mu nisu potrebni. Među njima je i Ryan Kent koji je u Fener stigao na ljeto 2023. godine iz Rangersa, ali to nije bio baš najbolji potez za njega.

Kent se od dolaska u istanbulski klub nije naigrao kod Ismaila Kartala, te se nadao da bi se to moglo promijeniti dolaskom Mourinha, ali se prevario.

Engleski ofanzivac je nastupio tek u jednom meču kvalifikacija za Ligu prvaka i tada ga je Mourinho u potpunosti stavio "na hlađenje". Kent se nadao da će se situacija promijeniti, ali nakon posljednjeg razgovora s Mourinhom shvatio je da od toga nema ništa.

Turski mediji pišu da je Mourinho prije nekoliko dana razgovarao s ovim 27-godišnjim igračem i da je poručio da za njega jednostavno nema mjesta u ekipi i da mu nije potreban, te da je najbolje da on potraži novi klub.

Kent je znao da se takav scenario sprema i htio je u januaru da traži novi klub, ali ni slutio nije šta će mu Fenerbahče napraviti.

Ubrzo nakon razgovora s Mourinhom kontaktirali su ga čelnici kluba i saopštili da s njim žele raskinuti ugovor, te da neće čekati zimski prelazni rok.

Englez je sinoć zvanično potpisao raskid ugovora s Fenerom prema kojem bi trebao dobiti određeno obeštećenje, ali za njega je najgore što je trenutno bez kluba i morat će čekati januar kako bi našao novi angažman.

"Ugovor s Ryanom Kentom je raskinut sporazumnim dogovorom", saopštio je sinoć klub iz Istanbula.

Kent je za Fenerbahče odigrao ukupno samo 19 utakmica od dolaska iz Rangersa. Ljetos je imao ponudu Lazija, a povezivao se i s klubovima iz Engleske i S. Arabije. Odlučio je ostati u Feneru i ispostavilo se da je to bio potpuno pogrešan potez.