Rasim Ljajić preuzeo FK Partizan, u klub se vratili Predrag Mijatović i Danko Lazović

c

U sportskom centru Partizana u Zemunu je završena skupština kluba, na kojoj je izglasano novo, privremeno rukovodstvo kluba.

Na čelu novoformiranog tima će biti Rasim Ljajić, a među najbližim saradnicima će mu biti nekadašnji fudbaleri Partizana Predrag Mijatović i Danko Lazović, javlja "Mozzart Sport".

- Imali smo sjednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Pored mene tu će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević. Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Predragu Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili "nemoj mene, ja ću kasnije". Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati - rekao je Ljajić.

Ljajić je najavio i drastične promjene unutar kluba.

- Da ne vidimo svjetlost na kraju tunela, ne bismo ni radili sve ovo. Morat ćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Bit će bolnih i teških rezova - istakao je.

Nijet otkriveno čime će se tačno baviti Mijatović i Lazović, ali je najavio da će se i oni obratiti javnosti.

- Danka je bilo lako vratiti, Peđu teško. Znao je koliko je težak posao. Rekao je samo, Partizan je u pitanju, sad je trenutak. Sutra će se obojica obratiti javnosti. Trudit ćemo se da uvijek dajemo informacije. Ono što je ideja, to je da se sportski sektor ojača i da se smanji mogućnost grešaka u dovođenju igrača. Imamo 30 fudbalera, to ne bi izdržao ni Mančester junajted - poručio je Ljajić.