Rafael Nadal od saudijskog šeika dobio reket od čistog zlata, otkrivena je njegova vrijednost

.
Nevjerovatne cifre

 

Rafael Nadal bio je učesnik turnira Šest kraljeva koji se protekle sedmice održao u Saudijskoj Arabiji. Legendarni Španac završio je kao četvrti, ali je pored milionske zarade od učešća kući odnio i zlatni reket koji ima ogromnu vrijednost.

Rafael Nadal privodi kraju veliku karijeru. Čuveni Španac je neke od posljednjih duela odigrao u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio dio turnira Šest kraljeva.

Na kraju je Nadal izgubio mečeve od Carlosa Alcaraza u polufinalu, te u borbi za treće mjesto od Novaka Đokovića. Ipak, uzeo je milionsku cifru jer su Saudijci bili itekako darežljivi prema teniserima.

Osim cifre od milion i po dolara koju su dobili svi učesnici osim pobjednika Jannika Sinnera koji je inkasirao šest miliona dolara, Rafael Nadal je kući otišao sa skupocjenim poklonom.

Njemu je prvi čovjek saudijskog odbora za zabavu i sport, Turki Alalshikh, poklonio zlatni reket za kraj velike karijere.

"Veliki šampion Rafael Nadal, legenda šljake, dao je mnogo tenisu i ljubiteljima sporta. Hvala ti, Rafael", poručio je Turki Alalshikh.

Vrijednost ovog reketa je ogromna. Težak je tri kilograma i izrađen je od čistog zlata. Procjenjuje se da je vrijedan 250.000 eura.

Ovaj poklon definitivno će biti nešto što će krasiti vitrine Nadalove kuće jer se rijetko dobija ovako nešto u svijetu sporta.

Reket od zlata je napravljen posebno za njega i na ovaj način su mu Saudijski zahvalili za sve što je učinio za svijet tenisa u proteklim godinama.