PSG ne želi isplatiti Mbappea

.
Pravna komisija Francuskog nogometnog saveza naložila je Paris Saint-Germainu da isplati Kylianu Mbappéu iznos od 55 miliona eura. Međutim, pariški klub smatra da nije dužan izvršiti ovu isplatu i spreman je slučaj riješiti sudskim putem.

 

Prema odluci, PSG bi trebao Mbappéu isplatiti dug koji je nastao kroz razne bonuse i plaće. No, u klubu vjeruju da ih je 25-godišnji napadač izigrao svojim odlaskom te da mu nisu dužni ništa platiti. U službenom saopćenju PSG-a navodi se:

"Odluka koju smo primili ne uzima u obzir sve aspekte ovog slučaja i mora biti preispitana pred drugim sudom, gdje će PSG rado predstaviti sve činjenice u mjesecima i godinama koje dolaze."

Klub je dodatno istakao:

"I zakonski i zdrav razum nalažu da je igrač imao jasne javne i privatne obaveze koje je morao poštovati, posebno s obzirom na to da je uživao neviđene privilegije tokom sedam godina u Parizu. Radujemo se što će ove obaveze biti potvrđene u dogledno vrijeme na odgovarajućem sudu, ukoliko igrač pokuša nastaviti s postupcima koji neizbježno štete reputaciji."

Ovaj spor dodatno je narušio odnose između Mbappéa i PSG-a, a konačno rješenje će, po svemu sudeći, biti potraženo na sudu. S obzirom na status jednog od najboljih fudbalera svijeta, ishod ovog slučaja privlači veliku pažnju javnosti i mogao bi imati značajne posljedice za obje strane.