Preokret situacije! Englezi objavili favorite za Zlatnu loptu, na vrhu iznenađujuće ime

.
Ni Bellingham, ni Vinicius...

 

Zlatna lopta biti će dodijeljena u Parizu u oktobru mjesecu, a već odavno se licitira s imenima. Sada su engleski mediji objavili favorite i na vrhu je jedno pomalo iznenađujuće ime.

Fudbalska sezona je zvanično okončana finalima Evropskog prvenstva i Copa Americe 14. jula. Jedno od pitanja koje se sada postavlja jeste i to ko će osvojiti Zlatnu loptu.

UEFA.com je u četvrtak (6. juna) objavila da će se ceremonija dodjele najprestižnije individualne nagrade održati u ponedjeljak, 28. oktobra u Theatre du Chatelet u Parizu.

Nakon što je Real Madrid osvojio Ligu prvaka, La Ligu i Superkup Španije, dva velika favorita za osvajanje Zlatne lopte bili su Vinicius Junior i Jude Bellingham.

Međutim, nakon 14. jula i finala EURO-a i Copa Americe se dosta promijenila.

GOAL je danas objavio kako je novi prvi favorit za Zlatnu loptu Rodri, a Vinicius i Bellingham su na 2. i 3. mjestu.

Na 4. mjestu je Dani Carvajal, a peti je Lautaro Martinez. Vidjet ćemo hoće li možda za kraj velike karijere ovu nagradu dobiti Toni Kroos koji je šesti.

Nakon osvajanja Evropskog prvenstva u Njemačkoj, selektor Španije, Luis de la Fuente, istakao je da je Rodri zaslužio Zlatnu loptu.

"Želim da nastavim i neće biti problema. Šampionat je osvojen snagom kakvu smo rijetko viđali.

Ovi momci su primjer za društvo. Ambicija, volja za rad. Sve ih je vodilo da osvoje nešto tako važno. Zajedno smo 44 dana i ovi fudbaleri su pravi primjer. Mladi bi trebali vidjeti ove igrače koji daju svoje živote na terenu na svakoj utakmici.

Mikel Oyarzabal je definitivna vrijednost, Zubimendi je zamijenio najboljeg igrača svijeta. Molim te, Rodri mora odmah dobiti Zlatnu loptu", istakao je on.

Dani Carvajal je favorit za Ivana Perišića.

Hrvatski fudbaler Ivan Perišićsmatra da bi prestižna individualna nagrada trebala da ode u ruke Daniju Carvajalu.

On je ove sezone osvojio španski Superkup, La Ligu, Ligu prvaka i Evropsko prvenstvo, te Perišićev izbor itekako ima smisla.

Osim što je sve to osvojio, zabio je gol u finalu Lige prvaka i odigrao sjajno Evropsko prvenstvo.

Svoj izbor Ivan Perišić je obznanio na Instagram storyju, a dodao je i da je po njegovom mišljenju Fabian Ruiz MVP EURO-a.