Preminula olimpijka koju je partner polio benzinom i zapalio

.
Sportašica je imala opekotine na 80 posto tijela.

 

Rebeka Čeptegej (Rebecca Cheptegei), maratonka iz Ugande koju je zapalio partner, preminula je usljed zadobijenih opekotina, objavio je predsjednik Olimpijskog odbora Ugande u četvrtak. 

- Saznali smo tužnu vijest o smrti naše olimpijske atletičarke Rebeke Čeptegej nakon nasilnog napada njenog partnera, neka joj duša počiva u miru i oštro osuđujemo nasilje nad ženama - rekao je Donald Rukare u poruci na X-u.

 

Kukavički čin

Čeptegej, koja se natjecala na maratonu na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje je bila 44., završila je na liječenju u bolnici Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) u gradu Eldoretu, u zapadnoj Keniji, nakon što joj je opečeno "više od 80 posto" tijela.

- Ovo je bio kukavički i besmislen čin koji je doveo do gubitka velike sportašice. Njeno nasljeđe će živjeti - dodao je Rukare.

 

Razvila sepsu

Član bolničkog osoblja izjavio je u srijedu za Agence France Presse da se njezino stanje pogoršalo nakon što je "razvila bakterijsku infekciju sepsom".

Prema policijskom izvještaju, osumnjičenik identificiran kao Dikson Endiema Marangač (Dickson Ndiema Marangach) ušao je na imanje Rebeke Čeptegej dok je ona bila u crkvi sa svojom djecom. Kad su se vratili iz crkve, polio ju je benzinom i zapalio pred očima djece, dvije djevojčice od 9 i 11 godina.

Foto: Twitter