Postavljen je novi rekord žutih kartona u Premiershipu, ugledni sudija pod žestokim kritikama

.
Utakmica između Bournemoutha i Chelseaja (0:1), koja je odigrana sinoć, ostat će upamćena po broju žutih kartona jer je sudija Anthony Taylor srušio rekord.

 

Ekipa Chelseaja je u dramatičnoj utakmici uspjela savladati popularne Trešnjice rezultatom 1:0 i tako nastaviti sa solidnim rezultatima na startu nove sezone, ali nije bilo lako. Sve je moglo otići na drugu stranu.

Bournemouth je imao priliku doći do vodstva, ali je udarac Evanilsona iz jedanaesterca odbranio Chelseajev golman Robert Sanchez. Do kraja su Plavci uspjeli krunisati inicijativu i golom Christophera Nkunkua osvojiti sva tri boda.

Tokom cijele utakmice tenzije su bile na neočekivano visokom nivou, a to je rezultiralo brojnim žestokim startovima, "prljavom" igrom i žutim kartonima. Sudija Anthony Taylor i nije baš uspio kontrolisati stanje na terenu, pa je to pokušavao nadomjestiti žutim kartonima.

Na kraju, pokazao ih je ukupno 14 igračima oba tima, pa je postavio rekord kao utakmica s najviše žutih kartona u historiji Premier lige. Također, dodao je i dva žuta kartona za trenere oba tima.

Dosadašnji rekord iznosio je 12 žutih kartona za igrače, a držale su ga utakmice Wolverhamptona i Newcastlea odigrana 2010. i Chelseaja i Tottenhama odigrana 2016. godine.

Iako je većina žutih kartona bila opravdana, Taylor se našao na udaru kritika britanske javnosti i navijača zbog toga što je od samog starta počelo "mahati" kartonima, te tako utjecati na samu igru pošto su igrači morali paziti tokom cijele utakmice na svaki mogući potez.

Vidjet ćemo kako se ovakav način suđenja utjecati na budućnost jednog od najuglednijih engleskih i evropskih sudija i da li će dobiti određeno upozorenje ili kaznu.

Foto: Facebook