POSEBAN TRENUTAK Rafael Nadal zaigrao protiv sina legendarnog Björna Borga, konačno je upisao laganu pobjedu

f
Španski teniser Rafael Nadal nakon duže vremena upisao je jednu rutinsku i ubjedljivu pobjedu, a rival u prvom kolu Bastada (Švedska) bio mu je domaći igrač Leo Borg.

 

Za Rafu Nadala je ovo bio poseban meč. Zaigrao je u Švedskoj, vratio se tenisu nakon kraće pauze, a rival mu je bio sin legendarnog Björna Borga, Leo Borg (21), koji tek pokušava stvoriti tenisko ime.

Nadalu su u oba seta bili dovoljni po jedan break. Nije niti jednom izgubio svoj servis, a mladom Šveđaninu nije dozvolio čak ni break-loptu, tako da je ovo partija koja može radovati Nadalove navijače uoči Olimpijskih igara u Parizu.

"Sjajno se osjećam. Bila je velika čast igrati protiv sina jedne od najvećih legendi u historiji našeg sporta. Igrao je prilično dobro i pred njim je budućnost, pa mu želim sve najbolje", rekao je Nadal nakon meča.

Mladi Leo Borg tek treba postati popularno tenisko ime, ali očeva dostignuća bit će nemoguće izjednačiti jer ni on sam više nije mlad toliko s 21 godinom. Radi se o 461. igraču na ATP listi.

Borg je dobio specijalnu pozivnicu organizatora da nastupi na turniru u Bastadu, ali se nije dugo tu zadržao.