Ovo su parovi i satnice polufinala Evropskog prvenstva

.
Nogometaši Francuske, Španije, Engleske i Nizozemske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, a već su određeni datumi i satnice utakmica koje će nam odlučiti finaliste najvažnijeg nogometnog susreta u ovoj kalendarskoj godini.

 

Nakon što su jučer Španija protiv Njemačke, te Francuska protiv Portugala izborili plasman u polufinale Evropskog prvenstva, isto su danas učinile selekcije Engleske i Nizozemske.

To znači da će u polufinalu igrati Francuska – Španija te Engleska – Nizozemska. Dva velika derbija evropskih velikana i ko god da prođe dalje, imat ćemo sjajno finale u Berlinu 14. jula.

Već su zakazani datumi, satnice i mjesta odigravanja polufinalnih utakmica, a one će se igrati u utorak i srijedu.

Prvi će na teren Španija i Francuska, a igrat će u utorak od 21 sat na Allianz Areni u Minhenu. Dan kasnije, u srijedu od 21 sat sastaju se Engleska i Nizozemska, a duel će se igrati na Signal Iduna Parku u Dortmundu.

UEFA tek treba da odredi sudije za polufinalne mečeve, ali će svakako službena lica biti pod posebnim pritiskom nakon nekoliko čudnih odluka u četvrtfinalnim duelima od kojih se svakako izdvaja nedosuđen penal za Njemačku u ključnim trenucima utakmice protiv Španije. Tom prilikom Marc Cucurella je igrao rukom i izblokirao šut ka golu, no sudija Anthony Taylor nije se oglasio.

Nadamo se da se takve stvari neće ponavljati do kraja Evropskog prvenstva te da će sve proći bez sudijskih grešaka. Inače, finale je na rasporedu u nedjelju u Berlinu s početkom u 21 sat.

 

Raspored polufinala:

 

Utorak:

21:00 Španija – Francuska (Minhen)

 

Srijeda:

21:00 Engleska – Nizozemska (Dortmund)

 

Finale:

21:00 Španija ili Francuska protiv Engleske ili Nizozemske (Berlin)