Ovo je otac fudbalera Real Madrida i sinu je poručio: "Odmah odlaziš, našli smo bolji klub za tebe!"

.
Želi da se rastavi razvijati

 

Postala je normalna pojava da na samom početku karijeri roditelji budu ti koji se vode računa o mladim fudbalerima. To je slučaj i sa dečkom koji je prošle sezone ostavio zapažen dojam u dresu Real Madrida, a sad ga otac želi odvesti. 

Carlo Ancelotti je prošle sezone zbog određenih problema sa povredama nositelja igre vrlo često znao davati šansu mlađim fudbalerima, a pojedini su je i iskoristili.

Među njima je svakako Nico Paz koji je uspio skupiti sedam nastupa za prvi tim, zabio je gol u Ligi prvaka te sa 19 godina osvojio najprestižnije takmičenje u klupskom fudbalu.

Sada prema izvještaju lista AS roditelji mladog Argentinca žele da Paz što prije napusti Real Madrid te potpiše za drugi klub iz španske prijestolnice, Leganse.

Pablo Paz, otac mladog veznjaka, već je održao sastanke sa agentom i donesena je odluka da je ekipa Leganes, povratnika u La Ligu, najbolji klub za nastavak razvoja Nica.

"Odlaziš iz Reala, našli smo najbolji klub za tvoj napredak", navodno je poručio 51-godišnji Pablo Paz svom sinu.

Sve su oči sada uprte u Carla Ancelottija i kako će izgledati njegov konačni spisak putnika za turenju u SAD-u.

Ako trofejni stručnjak ne stavi Paza na listu, igračev zastupnici će učinit će sve da ga maknu iz Real Madrida prije zatvaranja prijelaznog roka.

Gledajući konkurenciju u veznom redu Real Madrida, nije ni čudo zašto Pazovi roditelji žele odlazak svog sina u klub gdje bi imao veću minutažu.

Zanimljivo da je mladi fudbaler rođen na Tenerifama. Njegov otac je ispričao zašto se Nico odlučio da igra za Argentinu umjesto za Španiju.

"Niti jedna španska selekcija ga nikad nije pozvala, Argentinci su iskoristili poziv i pozvali ga. Dobio je priliku da trenira sa svojim idolom Leom Messijem", ispričao je Paz senior prošle godine.

Inače, Pablo Paz je i sam bio reprezentativac Argentine. Upisao je 16 nastupa za Gauočse. Jedan od njih je bio na Mundijalu 1998. godine protiv Hrvatske.