Osimhen spremio najveći šok ovog ljeta, ne ide u PSG, takav izbor novog kluba niko nije očekivao

.
Ni on ne može da im odoli?

 

Nigerijskog napadača Victora Osimhena svi su već vidjeli kao zamjenu za Kyliana Mbappea u PSG-u, ali čini se da bi moglo doči do velikog preokreta i transfera koji će biti najveći šok ljetnog prelaznog roka.

PSG još uvijek nije našao zamjenu za Mbappea koji je na kraju prošle sezone odlučio da napusti francuskog prvaka po isteku ugovora, te potpiše za Real Madrid.

Mbappe je već nekoliko sezona bio lider Parižana i jasno je da će ga biti teško zamijeniti. No, u Parizu su brzo "detektovali" njegovu zamjenu, a u pitanju je Victor Osimhen koji igra za Napoli.

Nigerijac se i ranije povezivao s Parižanima, ali prvi kontakti uspostavljeni su tek ovog ljeta i činilo se da ovaj 25-godišnjak sigurno ide u PSG.

Međutim, poznato je da Aurelio De Laurentiis ne pušta tako lako igrače iz Napolija i jasno je poručio PSG-u da mogu dobiti Osimhena samo ukoliko plate za ovog napadača otkupnu klauzulu.

Otkupna klauzula Osimhena iznosi čak 120 miliona eura i De Laurentiis je dao do znanja da pregovora nema i da Nigerijac može ići samo u slučaju da neko aktivira tu klauzulu.

U Parizu su se nadali da mogu sniziti cijenu, te su spremni maksimalno da izdvoje 100 miliona eura za Osimhena jer smatraju da je sve preko toga previše za ovog 25-godišnjaka.

Pokušali su da pregovaraju s Napolitancima, ali od toga nema ništa. De Laurentiis ne odustaje od cijene koju je postavio, te mediji u Francuskoj pišu da je Osimhen sada sve dalje i dalje od prelaska u PSG.

Međutim, pojavile su se jutros nove špekulacije da bi Osimhen mogao napraviti pravi šok ovog ljeta i umjesto u PSG na kraju otići u Saudijsku Arabiju.

Navodi se da je jedan klub iz Saudijske Arabije spreman da plati 120 miliona eura za Osimhena koliko traži Napoli, te da im preostaje samo da s igračem dogovore uslove ugovora.Osimhenu nude pravo bogatstvo što je njemu itekako privlačno, te navodno ozbiljno sada razmišlja o odlasku u Saudijsku Arabiju jer želi što prije da riješi svoj transfer.


PSG nije spreman da aktivira otkupnu klauzulu iako su s Osimhenom sve već dogovorili, a zbog toga bi na kraju ovaj 25-godišnjak totalno neočekivano mogao da završi u Saudijskoj Arabiji.Također, čelnicima Napolija jedino je bitno da dobiju novac koji žele i svejedno im je koji klub će na kraju nigerijski napadač izabrati.

Mnogi smatraju da bi za Osimhena to bila ogromna greška jer ulazi u najbolje igračke godine, te bi odlazak u S. Arabiju jasno bio korak unazad za njega. No, on nije ni prva ni posljednja zvijezda koja nije mogla da odoli milionima saudijskih klubova.