Osim isprozivao Ronalda: Teret, neuspjeli eksperiment, ne može ništa, ne postoji frajer

.
Amar Osim, trofejni bosanskohercegovački trener, stručni komentator BHRT-a tokom EURO-a, žestoko je kritizirao ulogu koju je selektor Portugala Roberto Martinez dodijelio Cristianu Ronaldu na takmičenju u Njemačkoj.

 

Portugal je zaustavljen u četvrtfinalu takmičenja nakon izvođenja penala i raspucavanja s Francuzima, koji su otišli na megdan Španiji.

- Teret. Eksperiment koji nije uspio jer si ti u zadnje tri utakmice zabio nula golova. Nije smio imati ovako jaku ulogu. Prije godinu i po je u Dohi puno manje igrao. Sad poslije godinu i po, gdje si godinu i po stariji igraš sve utakmice, sve minute. Vidiš da on ne može ništa tu. Ne može stoperima pobjeći, ni slučajno, ne može ih predriblati, ne može skok... - rekao je Osim poslije utakmice Portugala i Francuske.

- Na ničije lopte ne ideš nikako jer ti to tijelo više ne može podnijeti.  Portugal je igrao bez špica. Ne mogu da vjerujem da neko drugi ne bi zakuhao, zamahnuo...On ne može ništa. Ni proturiti, pobjeći, ni skočiti, ni zadržati, ni udariti. Igraš bez špica, čovječe. Ne postoji frajer - nastavio je Osim.