Odbio Liverpool, pa ih mjesec dana kasnije sam nazvao i sada ih moli da ga kupe u januaru

.
Pokajao se zbog odluke koju je donio

 

Španski reprezentativac Martin Zubimendi imao je ovog ljeta ponudu Liverpoola koju je odbio i odlučio je ostati u Real Sociedadu, a samo nekoliko sedmica kasnije se žestoko pokajao i ponovo kontaktirao klub s Anfielda.

Zubimendi je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u dresu Sociedada prošle sezone, ali i sjajnim nastupom za Španiju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Očekivalo se da će ovaj 25-godišnjak napraviti iskorak u karijeri i promijeniti klub jer je mnogo ekipa pokazalo interes za njega tokom ljetnog prelaznog roka.

Posebno se tu ističe Liverpool koji je poslao ponudu za Španca u iznosu od 50 miliona eura, te se činilo da će Zubimendi potpisati za Redse.

Međutim, španski defanzivac je sve iznenadio kada je poručio čelnicima Liverpoola da neće prihvatiti ponudu jer je odlučio da ostane u Sociedadu i da smatra da je to u ovom trenutku najbolja opcija.

No, samo nekoliko sedmica kasnije Zubimendi je shvatio kakvu grešku je napravio i na sve načine pokušava to ispraviti.

Klub iz San Sebastiana je očajno otvorio novu sezonu La Lige jer nakon šest mečeva ima tek jednu pobjedu i ukupno četiri osvojena boda, te se nalazi u donjem dijelu tabele.

Sociedad je uložio novac u pojačanja, ali igrači koji su napustili tim su čini se bili ključni. Zubimendi je očito shvatio da ova sezona neće biti onakva kako je očekivao i pokajao se što je odbio ponudu Liverpoola.

Španski mediji navode da je Zubimendi sam kontaktirao čelnike Redsa da provjeri da li interes još uvijek postoji, te im je poručio da mu je žao što je odbio ponudu i da se nada da će u januaru ponovo pokušati da ga dovedu.

Zubimendi je Redsima dao obećanje da će u januaru čekati njihovu ponudu i da mu ostali timovi nisu zanimljivi. No, pitanje je da li će Liverpool nakon svega što se nedavno desilo biti spreman ponovo da ulazi u pregovore.

Međutim, ono što bi Liverpoolu moglo ići u prilog jeste činjenica da Zubimendi želi svim silama da dođe na Anfield i da bi ukoliko Sociedad nastavi loše igrati mogli znatno smanjiti njegovu otkupnu cijenu.Umjesto 50 na kraju bi Liverpool za njega mogao da plati barem deset miliona manje što bi sigurno bila velika ušteda.

Zubimendi je ponikao u Sociedadu s kojim ima trenutno ugovor do ljeta 2027. godine.