Nurkić postigao odlučujuće poene za pobjedu Finiksa

.

Košarkaši Finiks Sansa savladali su na gostovanju Los Anđeles Kliperse rezultatom 113:116.

Rezultatska klackalica je viđena od početka do kraja meča. Na poluvrijeme je Finiks otišao s 8 poena prednosti, Klipersi su došli do preokreta već u trećoj četvrtini, a na kraju je meč otišao u produžetke, gdje je više spretnosti i sreće imala ekipa Finiksa.

Najefikasniji u redovima Finiksa bio je Kevin Durent s 25 poena i sedam skokova. Dobru partiju je pružio i Bredli Bil s 24 poena.

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić postigao je devet 11 poena (1-1 za dva, 1-4 za tri i 6-8 s penala), uhvatio je devet skokova, podijelio dvije asistencije i imao isti broj ukradenih loptu.

Treba istaći da je Nurkić bio pribran u ključnim trenucima. Rezultat u produžetku bio je 114:112 za Finiks kada je na liniju penala otišao Džejms Harden. On je pogodio prvo, ali promašio drugo bacanje. Tada Nurkić hvata skok i biva fauliran. Odlazi na liniju penala i pogađa oba slobodna bacanja i postavlja konačan rezultat.

Kod poraženih najbolji je bio već navedeni Džejms Harden s 29 poena, 12 skokova i osam asistencija. Zubac se istakao s 21 poenom i devet skokova.