Novi Hrvat u UFC-u: Odbio sam puno bolji novac da budem dio elite i ostvarim san

.

VIJEST kako je Hrvatska dobila novog UFC borca prošlog je tjedna stigla potpuno iznenada. Nije bila ni u primisli ni samom Ivanu Erslanu, koji je nakon munjevito odigranog niza događaja potpisao na četiri borbe s najprestižnijom svjetskom MMA organizacijom.

Borac podrijetlom iz Obrovca, koji je karijeru gradio u zagrebačkoj podružnici American Top Teama, s 32 godine je sakupio profesionalni omjer 14-3, uz jedan "no contest". U KSW-u je imao odličnih nastupa, ali omjer 4-3 nipošto ne otkriva dominaciju u najjačoj europskoj organizaciji, koja bi mu garantirala budućnost u UFC-u.

Umjesto očekivane borbe za pojas u poluteškoj kategoriji, dobio je slabiju ponudu novog ugovora i okrenuo se FNC-u, hrvatskoj organizaciji na čijem se eventu trebao boriti početkom rujna. U centrali American Top Teama u Floridi pripremao se za taj meč, kad mu je jedna neobavezna kava promijenila život.

U ekspresnom razvoju događaja stupio je u kontakt s uglednim menadžerom Alijem Abdelazizom, koji je svojedobno u UFC lansirao Khabiba Nurmagomedova i od tada ga opskrbljuje vrhunskim borcima. Dan kasnije i sam Erslan postao je njegov borac.


Već je objavljeno da će prvi meč pod UFC-ovim okriljem imati 28. rujna u Parizu protiv 30-godišnjeg Moldavca Iona Cutelabe (17-10-1-1), koji se u UFC-u bori još od 2016. pa, iako je izgubio osam od 15 borbi i četiri od posljednjih pet, uglavnom ih je trpio od poluteškaške elite.

Tada će Erslan i službeno postati šesti Hrvat u UFC-u, nakon Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića te Ivane Petrović, Mostarke koja je borilački put gradila u Norveškoj i lani debitirala u najjačoj svjetskoj promociji.

U telefonskom razgovoru za Index, iz Floride je Erslan objasnio zašto Cutelabu smatra savršenim protivnikom za početak svojeg UFC puta i proveo nas kroz tih nekoliko dana u kojima mu se, potpuno neočekivano, bez ikakvih naznaka, ostvario životni san.

Zbog UFC-a je, kaže, odbacio i financijski puno bolje ponude, ali želio je biti dio elite, boriti se protiv najboljih i ostaviti trag, a nipošto biti samo prolaznik.