Novak Đoković se oglasio nakon poraza na Wimbledonu, a komentar Miralema Pjanića sve iznenadio

.
Bh. fudbaler aktivan na Instagramu

 

Novak Đoković jučer nije uspio da osvoji novi trofej na Wimbledonu jer ga je u finalu ubjedljivo pobijedio Carlos Alcaraz. Srbijanski teniser se oglasio nakon poraza na Instagramu, a komentar mu je čak ostavio i nekadašnji bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Đoković je uspio da zaigra na Wimbledonu i pored povrede koljena koju je dobio na Roland Garrosu zbog koje se činilo da jednog od najboljih tenisera svih vremena očekuje nešto duži oporavak.

No, iskusni teniser iz Beograda uspio je da se oporavi za nastup na Wimbledonu, te je na turniru u Londonu uspio da dođe čak do finala.

U finalu je Đokovića čekao neustrašivi Carlos Alcaraz koji igra u fantastičnoj formi, a to je pokazao i jučer jer je lakše od očekivanog uspio po drugi put u karijeri da osvoji Wimbledon.

Alcaraz je dominirao od samog početka i bilo je jasno da će Đoković teško na kraju da slavi. Furiozni Španac je uspio da lakše od očekivanog sa 3:0 pobijedi Novaka i odbrani titulu na ovom turniru.

Đoković je nakon meča oduševio sve jer je čestitao Alcarazu na zasluženoj pobjedi i pružio mu je veliku podršku čime je pokazao još jednom da ima zaista veliko srce.

Srbijanski teniser se nakon poraza u finalu Wimbledona oglasio i na društvenim mrežama i to na Instagramu gdje se osvrnuo na turnir u Londonu.

"Svaki put kada izađem na ovaj teren prepun sam s toliko zahvalosti što mogu da živim svoj dječački san. Hvala cijelom mom timu, partnerima, porodici, prijateljima i navijačima za podršku tokom prethodnih sedmica. Idemo dalje. Čestitam Carlosu, itekako zasluženo prijatelju moj", napisao je Nole.

Đoković je na ovu objavu dobio preko milion lajkova, ali i veliki broj kometara jer su mu mnogi pružili podršku i čestitali što je pokazao da je veliki sportista.

Međutim, jedan komentar je posebno iznenadio jer se oglasio i dojučerašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, koji je također bio oduševljen Novakovim potezom.

 

"Klasa", napisao je bh. veznjak Đokoviću, a za svoj komentar dobio je preko hiljadu lajkova.

Također, pojedini Đokovićevi fanovi su bili oduševljeni što se Pjanić oglasio i zahvalili su mu se na podršci koju je pružio teniseru iz Srbije.

Ostali su oduševljeni što se Novak uopšte pojavio na turniru jer je prije svega četiri sedmice imao operaciju.

I pored svih tih poteškoća na kraju je uspio da dođe čak do finala. Sigurno da za Đokovića sada slijedi barem nekoliko dana odmora, a potom pripreme za nastup na Olimpijskim igrama jer je to jedino zlato koje mu nedostaje u blistavoj karijeri.